Νέα υπηρεσία μουσικού streaming από την Amazon

Νέα υπηρεσία μουσικού streaming από την Amazon

Οι συνδρομητές του Amazon Prime θα απολαμβάνουν περισσότερες παροχές από τη συνδρομή τους, ενώ η εταιρεία «χτυπά στα ίσια» το Spotify και το iTunes Radio.

Την Πέμπτη, η Amazon πρόσθεσε μια υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής στον κατάλογο των παροχών προς τους συνδρομητές του Amazon Prime. Η υπηρεσία Prime Music διαθέτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο τραγούδια, με απεριόριστη, δίχως διαφημίσεις ακρόαση χωρίς επιπλέον κόστος για τα μέλη.

Η Amazon μπαίνει στον χορό του streaming με ένα πλήθος ήδη εδραιωμένων ανταγωνιστών, όπως το Spotify, το Rdio, το Pandora, το Google Play Music All Access, το Apple iTunes Radio and Beats, το SoundCloud – ο κατάλογος συνεχίζεται. Το Pandora έχει 76 εκατομμύρια ακροατές, αλλά ο αντίπαλός Spotify έχει το μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών συμβολαίου, περίπου στα 10 εκατομμύρια. (Η Amazon δεν αποκαλύπτει αριθμούς των πελατών της, αλλά έχει δηλώσει ότι έχει «δεκάδες εκατομμύρια» συνδρομητές του Amazon Prime).

Όπως οι συνδρομητές του Spotify, οι χρήστες του Prime Music μπορεί να εισάγουν τα τραγούδια από τις προ-υπάρχουσες βιβλιοθήκες μουσικής τους, να δημιουργήσουν τις δικές τους playlist και να συντονιστούν σε μια από τις προ-επιμελημένες playlists. Οι ακροατές λαμβάνουν εξατομικευμένες μουσικές προτάσεις με βάση τις προηγούμενες ακροάσεις και τα τραγούδια μπορούν να μεταφορτωθούν για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης στις κινητές συσκευές τους.

Επί του παρόντος, το Prime Music δεν έχει κάποιο social media στοιχείο, όπως η επιλογή του Spotify για σύνδεση στο Facebook. Επίσης, δεν έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Spotify – που επιτρέπει στους ακροατές να μοιράζονται τη μουσική τους με άλλους χρήστες. Η Streaming υπηρεσία της Amazon δεν προσφέρει εξατομικευμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ακόμα μια παροχή του Spotify.

Η βιβλιοθήκη συνεχούς ροής τραγουδιών της Amazon είναι επίσης σημαντικά μικρότερη από ότι τα 20 εκατομμύρια συν του Spotify.

Η κίνηση για την προσθήκη συνεχούς ροής μουσικής δεν είναι απροσδόκητη. Η συνδρομή Amazon Prime των 99 δολαρίων ανά έτος ήδη περιελάμβανε απεριόριστη υπηρεσία συνεχούς ροής για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, επιπλέον των παροχών, όπως δωρεάν διήμερη αποστολή για αγορές από το amazon.com και μια υπηρεσία δανεισμού e-book από το Kindle Lending Library.

Με 9,99 δολάρια ανά μήνα, η συνδρομή του Spotify είναι λίγο πιο ακριβή από την Amazon Prime Music – και δε προσφέρει και δωρεάν υπηρεσία παράδοσης για τις αγορές σας.

Διαβάστε ακόμη:

H Amazon συνεχίζει τον πόλεμο με το eBay

Ιδού το επερχόμενο τρισδιάστατο smartphone της Amazon

Η Amazon σας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της

Διεθνής έρευνα για τη μαζική παραβίαση δεδομένων στο eBay