Νέες «ριπές» Παπανδρέου

Νέες «ριπές» Παπανδρέου

Αμφισβητεί ευθέως την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λόγω Μπαλτάκου - «Δεν αρκεί η απομάκρυνση Μπαλτάκου, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία χαρακτηρίζεται «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς», είναι «προφανείς» και η απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου «δεν αρκεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Και επισημαίνεται ότι το «κυρίαρχο διακύβευμα είναι η Δημοκρατία».

Γι’ αυτό, όπως τονίζεται, είναι «επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι με την πολιτική της εξέθρεψε παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, σε μια «εθνικά κρίσιμη στιγμή» και έθεσε σε αμφισβήτηση της ίδιας δημοκρατικής της λειτουργίας, αλλά και των θεσμών της Πολιτείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύεται η σταθερότητα της πορείας και η αξιοπιστία της χώρας, ενώ τίθεται και το ερώτημα πως είναι δυνατό, με τα δεδομένα αυτά, να λειτουργεί η κυβερνητική συνεργασία προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr