Ο αρχιτέκτονας που άλλαξε για πάντα την Google

Ο αρχιτέκτονας που άλλαξε για πάντα την Google

Πως το βαρετό εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας άλλαξε με μια κίνηση.

Το 2005, όταν η Google δεν είχε γίνει η διασημότερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, τα γραφεία της ήταν ένα τυπικό εργασιακό περιβάλλον με cubicles, χωρίς την παραμικρή φαντασία και χωρίς τίποτα να δίνει την εντύπωση ότι εκεί συμβαίνει κάτι ξεχωριστό.

Όταν οι ιδρυτές ανέθεσαν στον Νοτιοαφρικανό αρχιτέκτονα Clive Wilkinson να προτείνει αλλαγές για τα κεντρικά γραφεία της Google, εκείνος τους είπε να καταργήσουν εντελώς την τότε διάταξη.

Αυτός ήταν που άλλαξε το εσωτερικό τοπίο σε open space, με «διαφανείς» αίθουσες διαφορετικής φιλοσοφίας και αυτός ήταν που ξεκίνησε την τάση της Google να αναθέτει σε κορυφαίους αρχιτέκτονες τη δημιουργία των πιο ξεχωριστών χώρων σε κάθε χώρα όπου έχει εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, το 75 με 80% των γραφείων στις ΗΠΑ έχει cubicles, κάτι που ο ίδιος το θεωρεί ταπεινωτικό για τον εργαζόμενο και το παρομοιάζει με πτηνοτροφείο.

Σήμερα πάντως δεν είναι μόνο τα κεντρικά της στο Mountain View της Καλιφόρνια που ξεχωρίζουν για την μοναδική αισθητική ατμόσφαιρα που αποπνέουν.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες κεντρικές εγκαταστάσεις της Google σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως εκείνες στο Τορόντο του Καναδά και τη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως όσον αφορά την ποιότητα των εργασιακών του χώρων, ο εταιρικός κολοσσός καινοτομεί εξίσου αποφασιστικά όσο και στους άλλους τομείς δραστηριοποίησής του.

Μετά τις ριζικές αλλαγές, η Google καταλαμβάνει πάντα μια θέση στις καλύτερες εταιρείες για να δουλεύει κάποιος σήμερα.

Δείτε τις φωτογραφίες 

1/11
Photo:
Photo:
Photo:
Photo:

 Διαβάστε ακόμη: 

Δείτε τα νέα εντυπωσιακά γραφεία της Google

Δέκα εταιρείες μας παρουσιάζουν τα σουρεαλιστικά γραφεία τους

Γνωρίστε τις καλύτερες εταιρείες για εργασία στον κόσμο