Ο Έλον Μασκ είναι «ανοιχτός στην ιδέα» αγοράς της Silicon Valley Bank

Ο Έλον Μασκ είναι «ανοιχτός στην ιδέα» αγοράς της Silicon Valley Bank
Elon Musk and a Twitter logo are seen in this illustration photo in Warsaw, Poland on 30 November, 2022. The revamped Blue Twitter subscription might not be available as in-app purchase on Apple devices when it eventually relaunches. The decision presumably was made so that Twitter can dodge Apple’s 30 percent cut of App Store purchases. While Elon Musk is publicly tweeting his displeasure with Apple, it appears he wants to avoid having to pay Apple’s fees. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ σχεδιάζει τη βάση πληρωμών στο Twitter και είναι ανοιχτός στην ιδέα αγοράς της SVB.

του Steve Mollman

Ο Έλον Μασκ λέει ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα να αγοράσει μέσω Twitter τη Silicon Valley Bank, η οποία κατέρρευσε την Παρασκευή, κάνοντας πολλούς να ανησυχούν για τις συνέπειες που μπορεί να εκδηλωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε την Παρασκευή το βράδυ σε μια πρόταση ότι «το Twitter θα πρέπει να αγοράσει την SVB και να γίνει ψηφιακή τράπεζα», από τον Min-Liang Tan, διευθύνοντα σύμβουλο της Razer, που πουλά υπολογιστές gaming.

Ο Μασκ απάντησε: «Είμαι ανοιχτός στην ιδέα».

Άλλοι δήλωσαν επίσης την υποστήριξή τους. «Πιστεύω ότι το Twitter θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα οικονομικό σκέλος», ανέφερε στο Twitter ο Mikael Pawlo, επικεφαλής branding στη σουηδική εταιρεία fintech Bokio. «Θα ήταν απολύτως λογικό για ολόκληρο το οικοσύστημα του Musk να αγοράσει τα ‘ερείπια’ της SVB και θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο στο μέλλον για το Twitter».

«Τι ευκαιρία», έγραψε στο Twitter ο Kevin Paffrath, διευθύνων σύμβουλος της HouseHack, μιας νεοσύστατης κτηματομεσιτικής εταιρείας. «Αλλιώς χρειάζονται 2-3 χρόνια για πάρεις έγκριση για ίδρυση τράπεζας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ, ο οποίος βοήθησε στο λανσάρισμα του PayPal, εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος του είναι να προσθέσει πληρωμές στην πλατφόρμα, στις οποίες πιθανώς θα βοηθούσε η εξαγορά της SVB.

«Η αγορά του Twitter είναι ένας επιταχυντής για τη δημιουργία του X, της εφαρμογής ‘των πάντων’», έγραψε στο Twitter νωρίτερα εκείνο τον μήνα. Το WeChat της Κίνας προσφέρει ένα παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής, που περιλαμβάνει πληρωμές εκτός από ανταλλαγή μηνυμάτων, ροή και συνομιλίες βίντεο, μεταξύ πολλών άλλων.

Το Twitter έχει υποβάλει αίτηση για ρυθμιστικές άδειες και δημιουργεί λογισμικό για την εισαγωγή πληρωμών στην πλατφόρμα, ανέφεραν οι Financial Times στα τέλη Ιανουαρίου.

Το Fortune απευθύνθηκε στο Twitter για σχόλιο, αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Φυσικά, δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι ο Μασκ έχει ακόμα μια ενασχόληση. Οι επενδυτές στην Tesla, κυρίως, έχουν απογοητευτεί με την εστίαση του Μασκ στο Twitter. Ο Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του Twitter και έχει ασχοληθεί με την αναμόρφωση της πλατφόρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν τω μεταξύ, ενόσω ο Μασκ σκέφτεται να γίνει τραπεζίτης, μπορεί να γίνει και ιδιοκτήτης γης. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Musk σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο έξω από το Όστιν του Τέξας. Οι εργαζόμενοι στις Tesla, SpaceX και The Boring Company θα μπορούν να ζουν σε νέα σπίτια εκεί σε τιμές χαμηλότερες από την αγορά.

Μερικοί από αυτούς, ίσως, μπορεί να είναι και πελάτες της Silicon Valley Bank, η οποία έχει υποκαταστήματα κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πώς κατέρρευσε η Silicon Valley Bank μέσα σε 48 ώρες

Πηγή: fortune.com