Ο επικεφαλής μηχανικός της Tesla είναι Έλληνας

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής αυτοκινητιστικού σχεδιασμού της νούμερο ένα εταιρείας στο χώρο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, Tesla.

Από το 2012, o Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla Motors στη Silicon Valley. Κύρια αρμοδιότητά του είναι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για τον ηλεκτρομηχανικό σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών κινητήρων της εταιρείας, ενώ το περιοδικό Charged EVs που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα τον αποκαλεί «γκουρού των κινητήρων της Tesla».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης πήρε το 2002 το πτυχίο του από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας το μεταπτυχιακό του στο Imperial College, το οποίο ολοκλήρωσε το 2004. Εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ελλάδα ως μηχανικός και το 2007 επέστρεψε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για να κάνει το διδακτορικό του πάνω στα ηλεκτρικά συστήματα μηχανικής υψηλής απόδοσης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την προσαρμογή και μοντελοποίηση σύγχρονων μαγνητικών κινητήρων, κινητήρων επαγωγής και σύγχρονων κινητήρων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, καθώς και την ανάπτυξη μεθόδων πολυκριτηριακής βελτιστοποίησης χρησιμοποιώντας υπερυπολογιστές.

Από το 2008 έως το 2011 ήταν επικεφαλής και συνιδρυτής της ομάδας «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Επρόκειτο για μια ομάδα που αποτελείτο κυρίως από προπτυχιακούς φοιτητές λάμβανε μέρος σε διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμων με το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος». Η ομάδα «Προμηθέας» έσπασε οκτώ φορές το ρεκόρ στην Ελλάδα και πήρε την 7η θέση στην Ευρώπη με τον «Πυρφόρο» να ταξιδεύει με 360 χιλιόμετρα / kWh.

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης έχει εργαστεί επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, ως εργαστηριακός συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης στον Πειραιά ασχολούμενος με τη διδασκαλία της επιστήμης των ηλεκτρικών κινητήρων σε προπτυχιακούς φοιτητές.