O Σαμαράς στηρίζει Κυριάκο

O Σαμαράς στηρίζει Κυριάκο

Πολύ θετικά σχόλια από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ για την παρουσία Μητσοτάκη στη Βουλή.

Με θετικά λόγια αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ και τη σύγκρουση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Κυριάκος υπερείχε, γιατί κατέθεσε προτάσεις γεγονός που δεν το περίμενε ο Τσίπρας και γι’ αυτό τον προκάλεσε αρκετές φορές λέγοντας του ότι δεν θα το κάνει».

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε και τον εκνευρισμό που προκάλεσε η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως για πρώτη φορά έγινε διαχωρισμός μεταξύ αυτών που υπερασπίζονται τον κρατισμό και εκείνων που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε χθες αναλογιστική μελέτη η οποία έδειχνε ότι το ασφαλιστικό σύστημα το 2014 εκπλήρωνε όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060, απαντώντας στις βολές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω της διαχειριστικής ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τάσο Γιαννίτση και την απόπειρά του για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, παραδέχτηκε ευθύνες της παράταξής του, ενώ χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό «ένα αποσπασματικό μπάλωμα για να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σωστή την αρχιτεκτονική του νόμου του 2010 και κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει ισοσύναμα χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ιδιαίτερα -όπως είπε- περιορίζοντας «τη διόγκωση του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ».