Ο Τραμπ ήταν τόσο σίγουρος ότι θα γίνει πρόεδρος, που έκανε κάτι εξαιρετικά παράτολμο

Ο Τραμπ ήταν τόσο σίγουρος ότι θα γίνει πρόεδρος, που έκανε κάτι εξαιρετικά παράτολμο
epa05662902 US President-elect Donald Trump greets as he appears following a meeting with Son Masayoshi (not pictured), CEO and founder of SoftBank, at Trump Tower in New York, NY, USA, 06 December 2016. US President-elect Donald Trump is holding meetings at Trump Tower as he continues to fill in key positions in his new administration. EPA/ALBIN LOHR-JONES / POOL

Τι αποκάλυψε ο ίδιος μετά την ανάδειξή του ως πρόσωπο της χρονιάς από το TIME.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναδείχθηκε από το περιοδικό TIME το πρόσωπο της χρονιάς για το 2016, αποκάλυψε ότι πούλησε πολύ πριν από τις αμερικανικές εκλογές όσες μετοχές είχε στο χαρτοφυλάκιό του επειδή ήταν απολύτως σίγουρος ότι θα τις κερδίσει.

Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή Today μετά από την επιλογή του από το TIME, «δεν θα ήταν πρέπον» να έχει στην κατοχή του μετοχές οποιασδήποτε εταιρείας την ώρα που ως πρόεδρος θα έκλεινε πολύ σημαντικές συμφωνίες.

Εκπρόσωπος του Τραμπ είπε την Τρίτη ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πούλησε όσες μετοχές είχε από τον Ιούνιο. Επειδή η συγκεκριμένη κίνηση ίσως δημιουργούσε άλλου είδους πολιτικά ή ηθικά προβλήματα για τον ίδιο, η απόφαση πάρθηκε ακριβώς πριν αποφασίσει να ξεκινήσει την προεδρική του καμπάνια, την οποία ο ίδιος χρηματοδότησε μέσω «μεγάλων δωρητών».

Στο χαρτοφυλάκιό του ως τον περασμένο Μάιο ο Τραμπ είχε μετοχές συνολικής αξίας 40 εκατ. δολαρίων, οι οποίες περιελάμβαναν γνωστές εταιρείες όπως οι Apple, Google, JP Morgan και Microsoft.