«Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη, έχουμε πλέον πολύ καλή συνεργασία»

«Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη, έχουμε πλέον πολύ καλή συνεργασία»
Former Greek Prime Minister and leader of leftist Syriza party Alexis Tsipras delivers a speech during a pre-election rally in the western suburb of Egaleo, in Athens, Greece, September 3, 2015. Tsipras's leftist Syriza party said on Thursday it remained confident of winning an outright victory in a Sept. 20 election despite an opinion poll that showed its main conservative rival edging ahead. REUTERS/Alkis Konstantinidis - RTX1QYXH

Τι δηλώνουν Μοσκοβισί και Ντομπρόφσκις για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στον ρ/σ Europe 1 έκανε λόγο για μετάλλαξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή. Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα κάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και πως η Κομισιόν θα εκταμιεύσει κατόπιν αυτού τα χρήματα των δόσεων που υπολείπονται, ύψους 3 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει κάνει έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων και θα τους δώσουμε λεφτά, συνολικά 3 δισ. ευρώ», δήλωσε συγκεκριμένα στο Europe 1, συμπληρώνοντας πως «κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου, θα ασχοληθούμε με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών τραπεζών και του Ελληνικού χρέους».

Όπως υποστήριξε ο Γάλλος επίτροπος, το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο από τη στιγμή που ο καθένας κάνει το μερίδιό του, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις και οι εταίροι την εποικοδομητική τους στάση.

Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των θεσμών για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο-πολύ τον δρόμο τους», δήλωσε ο Ντομπρόφσκις, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα την 26η και την 27η Οκτωβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πρόκειται να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Αυτό θα έλεγα».

Ο κ. Ντομπρόφσκις θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ανέφερε η Κομισιόν. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως οι συζητήσεις θα καλύψουν μεταξύ άλλων τις «νομοθετικές εξελίξεις» στην Ελλάδα.

Βόμβες Μοσκοβισί – Γιούνκερ: Διακοσμητικός ο ρόλος Βαρουφάκη, χωρίς στρατηγική η Ελλάδα