Παραμένει ηγέτης στο premium παγωτό η Δωδώνη

Παραμένει ηγέτης στο premium παγωτό η Δωδώνη

Παρά την πτώση στην αγορά παγωτού η εταιρεία κράτησε τις δυνάμεις της. 

Την ηγετική της θέση στον κλάδο του premium παγωτού διατήρησε η «Δωδώνη», σε μια δύσκολη περίοδο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση 20% στη συγκεκριμένη αγορά. Φέτος στις καινοτομίες της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται οι οι γεύσεις με sweete, , αλλά και η μεταμόρφωση σε παγωτό αγαπημένων brands, κινήσεις που βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Συγκεκριμένα, στις γεύσεις με sweete (το γλυκαντικό από το φυτό στέβια), οι ποσότητες που καταναλώθηκαν ήταν διπλάσιες σε σχέση με εκείνες των παγωτών με 0% ζάχαρη (γεύση 2012), με τις συνολικές πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας να φθάνουν τους 10 τόνους.

Δωδώνη: Αύξηση 12% στις εξαγωγές του εννεαμήνου για το 2013

Οι πωλήσεις στην κατηγορία «παρφέ» ανήλθαν σε 87 τόνους, ενώ στις νέες γεύσεις Lacta, Oreo, Merenda και Υγείας Παυλίδη οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στους 55 τόνους. Παράλληλα, αύξηση 25% κατέγραψαν και οι 4 γεύσεις που η «δωδώνη» αποφάσισε φέτος να προσφέρει στους καταναλωτές στην ειδική τιμή του 1 ευρώ ανά μπάλα (έναντι 1,60€).

Το φετινό καλοκαίρι η «Δωδώνη» προχώρησε στον επανασχεδιασμό των συσκευασιών της που πωλούνται μέσω των supermarket. Η νέα συσκευασία Δωδώνη» παρουσιάστηκε στο διεθνή διαγωνισμό Red Dot: Communication Design 2013, όπου συμμετείχαν 6.800 υποψηφιότητες από 43 χώρες, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «re-branding», ενώ η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Η βιομηχανία παγωτού στη «βαθιά κατάψυξη»