Παρελθόν αποτελεί το λογότυπο του Εθνικού Θεάτρου

Παρελθόν αποτελεί το λογότυπο του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για το νέο σχέδιο του λογότυπου του.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση για τον διαγωνισμού του λογότυπου που θα ταυτοποιεί τα ελληνικά προϊόντα, άλλος ένας διαγωνισμός design ξεκινάει.

Το Εθνικό Θέατρο με επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει πως προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία του νέου λογότυπου του Θεάτρου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα (ή ομάδες) και απευθύνεται σε γραφίστες, σχεδιαστές, και άλλες συναφείς ειδικότητες. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών από την τελευταία δημόσια γνωστοποίηση.

Διαβάστε ακόμα: Τα «παντζάρια» που σχεδίασαν το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας

Να υπενθυμίσουμε πως ο Σωτήρης Χατζάκης είναι ο τωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, διαδεχόμενος τον Γιάννη Χουβαρδά. Ο είχε δηλώσει πως είναι μεγάλη τιμή η απόφαση της Πολιτείας να του εμπιστευτεί την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και θα το υπηρετήσω με όλες του τις δυνάμεις συνεχίζοντας το έργο μίας μεγάλης παράδοσης.

Ο Χατζάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στο καθεστώς των ΔΕΚΟ όπου ανήκει το Εθνικό πριν λίγους μήνες, ενώ υπογράμμισε την«απαράδεκτη περικοπή στην επιχορήγηση», από 6.7 εκ, ευρώ σε έξι. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελε να αλλάξει την κατάσταση του Εθνικού.

Διαβάστε ακόμα: 38 λογότυπα που πήρε μαζί του το 2013

Εκτός από αλλαγές στον έλεγχο του Εθνικού από τη κοινωνία, όμως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής θέλησε να αλλάξει και το λογότυπο του θεάτρου. Το βραβευμένο το 2009 με ΕΒΓΕ λογότυπο που σχεδιάστηκε από την εταιρεία MnP, απουσίαζε από τα τελευταία προγράμματα και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τον νικητή, ο οποίος θα λάβει ως έπαθλο το ποσό των 1.500 ευρώ, αποτελείται από τους:
• Σωτήρη Χατζάκη (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου)
• Ιωάννη Μετζικώφ (Μέλος ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου)
• Αντώνη Κούφαλη (Καλλιτεχνικός Σύμβουλος)
• Ουρανία Τριβέλλα (Υπεύθυνη Εκδόσεων)
• Κατερίνα Αγγελιδάκη (Υπεύθυνη Προβολής & Επικοινωνίας)