«Πόλεμος» δηλώσεων Τσίπρα-Βενιζέλου

«Πόλεμος» δηλώσεων Τσίπρα-Βενιζέλου

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους καταψηφίσουν τα μνημονιακά μέτρα. 

«Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις χθεσινές επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου που τον κατηγόρησε για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Αυγή», ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα. Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”».

Ο κ. Τσίπρας επαναφέρει τη θέση του για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, ενώ δεσμεύεται ότι στο εξής θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση: «Ο Τσίπρας ποντάρει σε αποστασία»