Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει την γυμναστική στο σπίτι πιο αποτελεσματική

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει την γυμναστική στο σπίτι πιο αποτελεσματική
Man ready for exercise with mat and bottle (Photo by Juanma Hache / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP) Photo: AFP
Αυτά τα προϊόντα θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεστε.

της Kell McPhillips

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που ασκούνται οι άνθρωποι. Με τα γυμναστήρια να είναι προσωρινά κλειστά, οι πωλήσεις αλτήρων, ιατρικών μπαλών και άλλου εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά προσέγγιση 23% κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η αγορά εξοπλισμού γυμναστικής για το σπίτι – αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας – προβλέπεται να φτάσει τα 11,5 εκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Και τώρα, μια νέα κατηγορία εξοπλισμού προπόνησης με τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) διασφαλίζει ότι αυτές οι ασκήσεις στο σπίτι είναι αρκετά έξυπνες ώστε να παρακολουθούν τη φόρμα σας και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους για τη φυσική σας κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κύριο πλεονέκτημα της ΤΝ είναι η εξατομίκευση, σύμφωνα με την Kerry Greer, επικεφαλής της επιστήμης της άσκησης και της εκπαίδευσης στη Nautilus, Inc., έναν σημαντικό κατασκευαστή εξοπλισμού γυμναστικής. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, η ΤΝ μπορεί να προσφέρει ανατροφοδότηση με βάση την τρέχουσα φυσική σας κατάσταση, να μετρήσει τις επαναλήψεις σας, να σας πει πόσο βάρος πρέπει να έχουν οι αλτήρες σας και ακόμη και να σας γράψει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Παρακάτω, είναι έξι από τα νεότερα και πιο καινοτόμα κομμάτια εξοπλισμού οικιακού γυμναστηρίου που τροφοδοτούνται από την ΤΝ.

Fiture

Αυτός ο έξυπνος καθρέφτης γυμναστικής που λειτουργεί με ΤΝ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τρόπων άσκησης, όπως δύναμη, barre και πυγμαχία. Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε προσαρμοσμένες προπονήσεις χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Motion Engine της μάρκας, η οποία προσφέρει ενδείξεις στάσης σώματος και καθοδήγηση προπονητή για να διασφαλίσετε ότι εκτελείτε τις κινήσεις με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Η συνιδρυτής της Fiture, Maggie Lu, σημειώνει επίσης ότι ο καθρέφτης δεν θα σας ενοχλεί στο σπίτι. «Αυτός είναι ο μόνος καθρέφτης γυμναστικής στην αγορά που προσφέρεται σε πέντε πολύχρωμες αποχρώσεις και, απενεργοποιημένος, είναι ένα όμορφο έπιπλο. Όταν είναι σε λειτουργία, μετατρέπει κάθε χώρο σε γυμναστήριο», λέει.

Τιμή: Το Fiture Core κοστίζει 1.395 δολάρια, ενώ η πιο συμπαγής έκδοση, η Fiture Mini, πωλείται στα 900 δολάρια. Σημείωση: Η συνδρομή που σας προσφέρει πρόσβαση στα μαθήματα κοστίζει 25 δολάρια το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tempo Move

Αν προβληματίζεστε ότι ο πάγκος βαρών καταλαμβάνει αρκετά τετραγωνικά μέτρα στο σπίτι σας, ο κομψός και μικρός σχεδιασμός του Tempo θα σας συνεπάρει. Το ερμάριο του Tempo Move αποθηκεύει 40 κιλά, ώστε να μπορείτε να εξοπλίζετε κάθε αλτήρα Tempo με 20 κιλά. Αν και πρέπει να βάλετε τα βάρη στον αλτήρα ο ίδιος, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Tempo θα σας πει πόσες εκτάσεις, squat ή deadlift πρόκειται να κάνετε, ώστε η να γίνεται λίγο πιο απρόσκοπτη – και μετράει τις επαναλήψεις σας μόλις είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Από εκεί, η εφαρμογή Tempo θα σας καθοδηγήσει σε μαθήματα ενδυνάμωσης ή ακόμα και θα σας δημιουργήσει έναν προσωπικό γυμναστή.

Τιμή: Το Tempo Move κοστίζει 495 δολάρια, ενώ το Tempo Studio – η πιο πολυτελής συσκευή της εταιρείας για το σπίτι – ξεκινά από 2.495 δολάρια. Η μηνιαία συνδρομή, η οποία σας προσφέρει πρόσβαση στα μαθήματα του Tempo, κοστίζει 39 δολάρια το μήνα.

OxeFit

Ο εξοπλισμός προπόνησης για το σπίτι που σας βοηθά να γίνετε πιο δυνατοί σε αθλήματα στο νερό και στο χιόνι είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά αυτό ακριβώς αποκτάτε με το OxeFit XS1. Αυτή η έξυπνη συσκευή προσφέρει ανατροφοδότηση με βάση την ΤΝ για προπόνηση δύναμης και επειδή το OxeFit χρησιμοποιεί ζώνες έντασης αντί για φυσικά βάρη, μπορείτε να προσαρμόσετε το βάρος χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε ούτε ένα δίσκο. Εάν το αγαπημένο σας άθλημα τυχαίνει να είναι εποχιακό, μπορείτε επίσης να κάνετε αναβάθμιση για να προσθέσετε δραστηριότητες όπως κωπηλασία, καγιάκ ή σκι (skicross) για να διατηρήσετε την προπόνησή σας σε εσωτερικούς χώρους.

Τιμή: Το OxeFit XS1 ξεκινά από 3.999 δολάρια. Η συνδρομή είναι 39,99 δολάρια ανά μήνα.

YogiFi Smart Mat

Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ τη στάση του κάτω σκύλου στη γιόγκα στο σπίτι και αναρωτηθήκατε: «Το κάνω σωστά;», αυτό το έξυπνο χαλάκι μπορεί να είναι ο φίλος που χρειάζεστε. Αυτή η συσκευή περιέχει αισθητήρες που τροποποιούν τη στάση του σώματός σας καθώς μετακινείστε από στάση σε στάση, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τη φυσική σας κατάσταση μακριά από το στούντιο γιόγκα. Απλώς ρολάρετε το τρέχον χαλάκι γιόγκα σας πάνω από το YogiFi και κατεβάστε την εφαρμογή YogaFi και είστε έτοιμοι. Ως μπόνους, το χαλάκι είναι επίσης πολύ μαλακό, ώστε να μπορείτε να φροντίζετε τις αρθρώσεις και τα οστά σας καθώς μαθαίνετε τις λεπτομέρειες των στάσεων στη γιόγκα.

Τιμή: Το χαλάκι κοστίζει 399,99 δολάρια. Η εφαρμογή είναι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JRNY

Έχετε, λοιπόν, ήδη ένα εφοδιασμένο γυμναστήριο στο σπίτι; Το JRNY θα διασφαλίσει ότι το εκμεταλλεύεστε στο έπακρο – και προλαμβάνει τους τραυματισμούς – μετρώντας τις επαναλήψεις σας, εξατομικεύοντας τις προπονήσεις σας και διορθώνοντας τη στάση σας. Μπορείτε ακόμη να πείτε, “Hey JRNY” και να ρωτήσετε την ΤΝ για να προσαρμόσετε το βάρος και τις επαναλήψεις σας εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για την προπόνηση της ημέρας. «Η ΤΝ σε συνδυασμό με την Παρακολούθηση Κίνησης σας προσφέρει το πλεονέκτημα της ανάλυσης της ποιότητας της κίνησής σας, ακολουθούμενα από διορθωτικές ενδείξεις ανατροφοδότησης που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε», λέει η Greer. «Γνωρίζουμε ότι η ποιότητα της κίνησης είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη βελτίωση από την άποψη της φυσικής κατάστασης, αλλά και για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού».

Τιμή: Μια συνδρομή στο JRNY κοστίζει 19,99 δολάρια ανά μήνα ή 149 δολάρια ανά έτος. Σημείωση: Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβατές συσκευές για να επωφεληθείτε από όλα όσα έχει να προσφέρει η ΤΝ.

CAROL Bike

Τα ποδήλατα σπιν για το σπίτι είναι πολλά, αλλά κανένα δεν μοιάζει με το CAROL Bike, ένα ποδήλατο γυμναστικής που λειτουργεί με ΤΝ που εξατομικεύει τη γυμναστική σας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το λογισμικό του ποδηλάτου μαθαίνει τη φυσική σας κατάσταση και τις επιδόσεις σας για να δημιουργήσει μια αποτελεσματική προπόνηση HIIT κάθε φορά, με κάθε συνεδρία να διαρκεί μόνο πέντε λεπτά (σοβαρά). Σύμφωνα με τους ερευνητές της εταιρείας που φτιάχνει το Carol, αυτή η προσέγγιση μπορεί να βελτιώσει το VO2 max σας, να τονώσει την καρδιαγγειακή σας άσκηση και να αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Καθώς γίνεστε πιο fit, το Carol θα το καταλαβαίνει – και θα προσαρμόζει τις προπονήσεις σας ανάλογα.

Τιμή: Το ποδήλατο κοστίζει 2.595 δολάρια και η συνδρομή κοστίζει 15 δολάρια το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com