Πώς να είναι χαρούμενοι οι εργαζόμενοι σας

Πώς να είναι χαρούμενοι οι εργαζόμενοι σας

Ένα εξωστρεφές γραφείο, είναι και ένα αποδοτικό γραφείο.

Ένα ωραίο εργασιακό περιβάλλον εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός… Οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να τα εφαρμόζουν, χωρίς όμως να είναι πάντα εύκολο. Υπάρχει κάτι, παρά όλ’ αυτά, που μπορούν όλες οι εταιρείες να το πετύχουν. Να δίνουν στους εργαζόμενους κίνητρα για να αποδίδουν στο μέγιστο.

Θυμηθείτε πως ήταν τα παλιά γραφεία: μικρά κλειστά γραφεία στα οποία οι εργαζόμενοι ένιωθα απομονωμένοι.

Τα δεδομένα άλλαξαν και η εξωστρέφεια των εταιρειών έρχεται τη πρώτη γραμμή. Το ίδιο και οι εξωστρεφείς υπάλληλοι που αντλούν ενέργεια όταν δουλεύουν μαζί με άλλα άτομα σαν μια ομάδα.

Για να είναι οι εξωστρεφείς άνθρωποι επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους ζωή, χρειάζονται ένα χώρο εργασίας που θα προωθεί την ανοικτή επικοινωνία και τη συνεργασία με τους υπόλοιπους και όχι που θα τις εμποδίζει. Χωρίς την ικανότητα να αλληλεπιδρούν με τους άλλους, οι εξωστρεφείς δεν νιώθουν καλυμμένη απ’ την εργασία τους και σύντομα θα νιώσουν πως δε τους καλύπτει.

Δείτε πώς να βοηθήσετε τους εργαζόμενους αυτούς να αποδώσουν καλύτερα.

Ομαδικές εργασίες

Βάλτε τους εργαζόμενους να δουλεύουν μαζί σε projects. Ο καθένας θα φέρει στην ομάδα τα δικά του στοιχεία και οι δουλειές θα κατανεμηθούν βάσει δυνατοτήτων του κάθε ατόμου. Τα εξωστρεφή άτομα αποδίδουν καλύτερα σε ομάδες, και η ομαδική εργασία θα βοηθήσει τις μεταξύ τους σχέσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή εργάζονται κατά μονάδες, βαριούνται εύκολα.

Αν βρίσκεστε στην πλευρά των εργαζομένων, ζητείστε εσείς απ’ τους ανώτερους σας να σας βάλουν σε ομάδες, αν δε το έχουν κάνει ήδη.

Έπαινοι

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να ακούνε ένα «μπραβο» και να τους επαινούν για την εργασία τους, πόσο μάλλον οι εξωστρεφείς άνθρωποι που επηρεάζονται άμεσα από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Οι εξωστρεφείς πρέπει να ακούσουν θετικά σχόλια για τη δουλειά τους , επειδή είναι ευαίσθητοι σε καταστάσεις που παράγει μια ανταμοιβή . Σχόλια που είναι κυρίως αρνητικά ή έλλειψη οποιουδήποτε σχολίου τους δίνει την εντύπωση πως τους υποτιμούν.

Οι μάνατζερς απ’ τη πλευρά τους πρέπει να γνωρίζουν πόσο καλό κάνει στη ψυχολογία των εργαζομένων ένα θετικό σχόλιο.

Ομαδικές έξοδοι

Δεν υπάρχει ευχάριστο εργασιακό κλίμα, αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Οργανώστε ομαδικές εξόδους για τους εργαζόμενους και τα διοικητικά στελέχη, ώστε να έρθετε όλοι πιο κοντά. Ένα ποτό μετά τη δουλειά μια Παρασκευή το μήνα θα δείτε πως θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Ευκαιρίες εξέλιξης

Οι εξωστρεφείς άνθρωποι θέλουν να εφαρμόζουν στην πράξη καθετί νέο που μαθαίνουν. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες ανάπτυξης επιτρέπουν στους εξωστρεφείς να νιώθουν μια συνεχή πρόκληση και να είναι σε εγρήγορση και αφύπνιση για να πετύχουν τους στόχους τους. Καθιερώστε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης στην εταιρεία σας και δώστε τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να μιλά με τους ειδικούς. Αυτό παρέχει μια συλλογική εμπειρία μάθησης που βοηθά τους εξωστρεφείς εργαζόμενους να επικεντρώνονται στη δουλειά τους.

Brainstorming

Δώστε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να λένε τις ιδέες τους στις συναντήσεις, αυτό θα κάνει τους υπαλλήλους να νιώσουν πιο παραγωγικοί.
Κανονίστε συναντήσεις με τους εργαζόμενους για θέματα της εταιρείας και ζητήστε τους να έρθουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις