Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση

Με 155 «Ναι» η κυβέρνηση έλαβε τη στήριξη της βουλής.

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, με την κυβέρνηση να αποσπά 155 θετικούς ψήφους. «Όχι» ψήφισαν 131 της αντιπολίτευσης και «παρών» δήλωσαν δύο βουλευτές, η Κατερίνα Μάρκου και ο Γρηγόρης Ψαριανός -και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ.

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές και από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (είναι σε μήνα του μέλιτος) και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Προηγήθηκε διαμάχη των πολιτικών αρχηγών σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει ένα οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο και σταδιακής επανόρθωσης αδικιών, και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα δείξει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 ψήφους για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστούν και οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως” ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο περιστύλιο της Βουλής, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είπε λακωνικά; “εκλογές το 2016”.

Εξερχόμενος από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. «Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον» συμπλήρωσε.

Διαβάστε τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.