Qrator: Το ελληνικό startup που «παντρεύει» την τέχνη με το design αλλάζει

Qrator: Το ελληνικό startup που «παντρεύει» την τέχνη με το design αλλάζει

Τι φέρνει η νέα χρηματοδότηση, το rembranding της πλατφόρμας και οι νέες προοπτικές που διανοίγονται – Συνέντευξη του Νικόλα Ιωαννίδη.

Νέες «πόρτες» ανοίγει η χρηματοδότηση ύψους 810.000 δολαρίων που «ξεκλείδωσε» από ξένους επενδυτές η ελληνική startup Qrator φιλοδοξώντας να γίνει πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο της σύγχρονης τέχνης και του design.

«Δεν είναι απλώς ένας διαδικτυακός τόπος που κάποιοι μπορούν να διαφημίσουν τα δημιουργήματά τους, αλλά πλέον και ένα μέρος όπου μπορούν να τα πουλήσουν» αναφέρει στο fortunegreece.com, ο Ιδρυτής του Qrator, Νικόλας Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας πως το rembranding έδωσε διαφορετική ταυτότητα στην πλατφόρμα μετατρέποντάς την από από show case σε marketplace. Συνεχίζει λέγοντας πως «παράλληλα υπήρξε ένα ξεκαθάρισμα σε ότι αφορά το είδος των δημιουργών που δραστηριοποιούνται εντός του Qrator. Αυτοί που έφτιαχναν προϊόντα συνεχίζουν να αποτελούν μέλη μας ενώ εκείνοι που παρείχαν υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα make up artists, κομμωτές, μπαρμπέρηδες κ.α.. ως κατηγορία βγήκαν εκτός».

Στo επίκεντρο της φιλοσοφίας που διέπει το Qrator είναι το «πάντρεμα» της μοντέρνας τέχνης με το design, το οποίο αποτυπώνεται στα διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς επίσης και στα αξεσουάρ και gadgets για άνδρες και γυναίκες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του. Μέχρι στιγμής στα μέλη του Qrator συγκαταλέγονται διακεκριμένοι καλλιτέχνες από 60 χώρες από όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα 350 δημιουργοί που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να πουλήσουν κατευθείαν τα προϊόντα τους σε ένα «ψαγμένο» κοινό που έχει υψηλά στάνταρντ.

 

«Χρησιμοποιούμε πλέον αυστηρά κριτήρια αισθητικής και καλλιτέχνες που προσανατολίζονται προς το μοντέρνο. Κάνουμε έρευνα μέσα από τα social media, βρίσκουμε δημιουργούς που μιλούν την ίδια γλώσσα με την πλατφόρμα, έχουν επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναγνωρισιμότητα στον χώρο στον οποίο κινούνται. Στην ουσία τους βοηθάμε να στήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό μαγαζί. Η συμμετοχή τους δεν έχει κανένα κόστος. Σε εμάς μεταφέρεται απλά το 20% κάθε συναλλαγής που πραγματοποιείται».

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πάνω από 2.000 τεμάχια και όπως μας λέει ο Νικόλας Ιωαννίδης ο στόχος σε ένα χρόνο από τώρα είναι το Qrator να φιλοξενεί πάνω από 2.000 καλλιτέχνες και τα αντικείμενα να υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας τις 5.000. Επιπρόσθετα, εκτός από μεμονομένους χρήστες που είναι ευσυνείδητοι σε θέματα design, σε δεύτερη φάση, το Qrator φιλοδοξεί να προσεγγίσει σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και αρχιτέκτονες.

Αρωγοί στην προσπάθεια του Qrator είναι τρεις angel investors του εξωτερικού και το PJ Catalyst που έχουν χρηματοδοτήσει από την αρχή το εγχείρημα της δημιουργίας ενός «Linkend In» για δημιουργικούς επαγγελματίες. «Οι επενδυτές ασπάζονται την αμεσότητα και την επιρροή που έχει η πλατφόρμα γι αυτό και την στηρίζουν. Εμείς δεν χρειάστηκε να χτίσουμε μια κοινότητα για να αρχίσουμε να πουλάμε υπηρεσίες, αφού αυτό το είχαμε ήδη. Πρόσφατα, ξεκλειδώσαμε τη δεύτερη δόση, η οποία με τους ρυθμούς που προχωράμε, θα μας φτάσει για έναν χρόνο» διευκρινίζει ο κ. Ιωαννίδης προσθέτοντας πως η ομάδα του Qrator, αλλάζοντας στρατηγική διαπίστωσε πως τελικά δεν χρειάζεται να «στήσει» αντιπροσώπους στο εξωτερικό, όπως είχε σχεδιάσει αρχικά .

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι η προσέλκυση ολοένα και περισσότερων αγοραστών προχωρώντας σε στοχευμένο marketing. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το trafficking κάθε μήνα κατά 20%».

Υπενθυμίζεται πως σε συνεργασία με 20 σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, η Qrator έχει ξεκινήσει τον διαγωνισμό Art & Design (22 Ιουνίου- 31 Ιουλίου), όπου 20 νικητές θα λάβουν αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ.

Τα 20α του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Belvedere
Πέρα όμως από το Qrator, ο κ. Ιωαννίδης είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Belvedere στη Μύκονο, το οποίο φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Παρότι ο ίδιος σπούδασε ρομποτική – και όχι αρχιτεκτονική ή σχέδιο όπως θα περίμεναν πολύ λόγω της σχέσης του με το Qrator -ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και μέσα από την ενασχόλησή του με τα ξενοδοχεία άρχισε να παρατηρεί το design και τη λεπτομέρεια.

«Συνεργάστηκα με δημιουργούς που είχαν ταλέντο αλλά δεν ήξεραν πώς να πουλήσουν τον εαυτό τους βγαίνοντας στην παγκόσμια αγορά. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και μπήκα στη διαδικασία να δημιουργήσω μια πλατφόρμα για αυτούς τους ανθρώπους».
Το project Qrator μπήκε σε εφαρμογή και η υλοποίησή του ήταν απλά θέμα χρόνου.

Σχολιάζοντας την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία επηρεάστηκε τόσο λόγω προσφυγικού όσο και των ευρύτερων πολιτικό-οικονομικών εξελίξεων, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει πως η Μύκονος επηρεάστηκε κυρίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, ωστόσο, τα μηνύματα που δέχονται για Ιούλιο-Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι θετικά. «Παρότι όμως οι πωλήσεις μας είναι ανοδικές κατά 10% σε σχέση με πέρυσι η κερδοφορία παραμένει στα ίδια επίπεδα, λόγω του επίσης αυξημένου ΦΠΑ. Φυσικά και υπάρχουν ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Βέβαια η λογική του last minute καμιά φορά δουλεύει καλύτερα. Στο ξενοδοχείο μας υπάρχει πληρότητα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αλλά πάντα υπάρχουν μικρά κενά και ευκαιρίες».

Αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Νόμο ο κ. Ιωαννίδης παραδέχεται πως έδωσε κίνητρα σε αρκετούς ξενοδόχους ώστε να προβούν σε ανακαίνιση των ξενοδοχειακών τους μονάδων κυρίως σε Μύκονο και Σαντορίνη, γεγονός που κράτησε τη ζήτηση σε ικανοποιητικά επίπεδα. Νούμερο ένα αγορά για το «Νησί των Ανέμων» παραμένει η Αμερικανική, αν και το ποσοστό των τουριστών έχει υποχωρήσει από το 36% στο 25%. Ακολουθούν οι κάτοικοι Λονδίνου με αγγλικό διαβατήριο και οι Βραζιλιάνοι.

«Ενδεχομένως του χρόνου να βιώσουμε στο νησί τις επιπτώσεις του Brexit. Το θετικό είναι πως η Μύκονος έχει πολύ καλή συνδεσιμότητα σε ότι αφορά το αεροπορικό δίκτυο και η British Airways προσφέρουν ελκυστικά business class πακέτα. Προσωπικά πιστεύω πως η επιτυχία ενός ξενοδοχείου εξαρτάται από την ομάδα και την κοινότητα που έχει αναπτύξει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, με άλλα λόγια από τον κύκλο των πελατών του. Στο Belvedere θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν στο χώρο μας όπως στο εξοχικό τους και να πραγματοποιούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον τις συναντήσεις τους».