Σε δημοπρασία τα ρούχα και το πιάνο των Beatles

Σε δημοπρασία τα ρούχα και το πιάνο των Beatles

Οι κάπες που φόρεσαν στο βίντεο κλιπ Help! και το πιάνο άγγιξαν τις 170.000 λίρες. 

Help, I need somebody! Help, not just anybody… άλλα τη βοήθεια κάποιου πλούσιου που να έχει διαθέσει πολλά χρήματα.

Ο λόγος για τον 82χρονο Richard Lester, σκηνοθέτη του κλιπ των Beatles για το τραγούδι Help!, ο οποίος έβγαλε στο σφυρί αντικείμενα από το βίντεο κλιπ, με αφορμή την επέτειο των 50ετών από την κυκλοφορία του Can’t Buy Me Love των Beatles.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοπρασία βγήκαν οι κάπες των George Harrison και Ringo Starr. Τα ρούχα του κιθαρίστα και ντραμίστα του θρυλικού συγκροτήματος εκτιμήθηκαν στα 30.000 λίρες, αλλά τελικά η κάπα του Harrison άγγιξε τις 54.000 λίρες, ενώ του Starr τις 61.000 από βρετανούς συλλέκτες! Όχι και άσχημα για ένα ρούχο που φορέθηκε κατά τη διάρκεια των λιγοήμερων γυρισμάτων 1965.

 

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Adelphi του Λίβερπουλ, δημοπρατήθηκε και το πιάνο από το κλιπ. Το ξύλινο Bechstein πιάνο του 1907 που χρησιμοποίησαν ο Paul McCartney και ο John Lennon, πέρασε στα χέρια ενός νοτιοαφρικανού συλλέκτη για 57.000 στερλίνες.

Από τη δημοπρασία αποσύρθηκαν τελευταία στιγμή μια κάπα, ένα κοστούμι και χειρόγραφα του McCartney. Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Paul Fairweather, δήλωσε: «Δυστυχώς, οι δικηγόροι του Paul, υποστηρίζουν πως ποτέ δεν έδωσε τα πράγματα του».

Διαβάστε ακόμα:

Οι ακριβότερες δημοπρασίες: Αστρονομικά ποσά για έργα τέχνης

«Θησαυρός» 30 δισ. ευρώ στα πόδια μας