Συμφώνησαν «Μύθος» και «Fix»

Συμφώνησαν «Μύθος» και «Fix»

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα αποτελέσει το «αντίπαλον δέος» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Θετική κατάληξη έχουν οι επαφές ανάμεσα στη «Μύθος Ζυθοποιία» και την «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» η οποία και παράγει τη μπίρα «FIX». Οι δύο πλευρές παρά τις αρχικές διαψεύσεις, μετά από διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων έδωσαν τα χέρια. Πρόκειται για τον Νο2 και τον Νο3 της εγχώριας αγοράς μπύρα και σίγουρα για ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Η Μύθος Ζυθοποιία είναι θυγατρική στην Ελλάδα του ομίλου Carlsberg και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμφερόντων Χήτου, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2010 με το επαναλανσάρισμα της ιστορικής μπύρας FIX.

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την έδρα του ομίλου στη Δανία, ενώ στη 1 μ.μ. αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Carlsberg η συνένωση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει σε μια ισχυρή εταιρεία που θα έχει στην εγχώρια αγορά μπύρας μερίδιο περίπου 29%.

Στο νέο σχήμα η Carlsberg θα κατέχει το 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% παραμένει στους σημερινούς ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Πρόεδρος της Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα είναι ο κ. Λαρς Λέμαν και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, διευθύνων σύμβουλος σήμερα και της Μύθος Ζυθοποιία.

«Ο συνδυασμός του ισχυρού τοπικού σήματος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, της ΦΙΞ, και του επίσης πολύ ισχυρού σήματος της Carlsberg, που είναι η μπύρα Μύθος, καθώς και το υψηλής ποιότητας διεθνές χαρτοφυλάκιο θα δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία έναν πολύ ελκυστικό συνεργάτη για τους Έλληνες λιανεμπόρους και χονδρεμπόρους. Επιπλέον, η συγχώνευση των εταιρειών θα δημιουργήσει συνέργειες στους τομείς των προμηθειών, της παραγωγής και της διανομής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlsberg Γιόργκεν Μπουλ Ράσμουσεν δήλωσε για την επιχειρηματική αυτή εξέλιξη: «Η ελληνική αγορά προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επίδοση της Μύθος Ζυθοποιία από τότε που την εξαγοράσαμε ως τμήμα της εξαγοράς της Scottish & Newcastle. H συγχώνευση με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία ενός ισχυρού Νο 2 παίκτη στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μία αλλαγή-σταθμό στην δραστηριότητά μας στην περιοχή και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές του νέου επιχειρηματικού σχήματος».

Η συγχώνευση τελεί βεβαίως υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το τίμημα της συμφωνίας όπως και άλλα στοιχεία της συγχώνευσης αναμένεται να γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν αργότερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Καραφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ι.Χήτος.

Διαβάστε το αρχικό δημοσίευμα του Fortune και την διάψευση που τότε ακολούθησε.