Συμμορφώνεται ο Τραμπ – Εκφράζει την λύπη του για όσους πλήγωσει

Συμμορφώνεται ο Τραμπ – Εκφράζει την λύπη του για όσους πλήγωσει

Ιmage making για τον Τράμπ τρείς μήνες πριν την κάλπη: θα εστιαστεί σε ένα πιό πειθαρχημένο και αισιόδοξο μήνυμα χωρίς να χάσει το στύλ του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη λύπη του χθες για δηλώσεις που “μπορεί να έχουν δημιουργήσει προσωπικό πόνο”, στην προσπάθειά του να επανέλθει στο προεκλογικό του μήνυμα ενώπιον δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν να χάνει συνεχώς σε δημοτικότητα, στην πρώτη του ομιλία μετά από αναδιοργάνωση της προεκλογικής του εκστρατείας αυτή την εβδομάδα.

“Μερικές φορές, μέσα στην έξαψη της συζήτησης και μιλώντας για πολλά θέματα, δεν διαλέγεις τις σωστές λέξεις, ή λες το λάθος πράγμα”, είπε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία σε μια συγκέντρωση στην Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. “Το έχω κάνει, και λυπάμαι, ιδιαίτερα όταν μπορεί να έχει δημιουργήσει προσωπικό πόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά που διακυβεύονται για να απορροφώμαστε από τέτοια θέματα”, είπε.

Ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει το “σκληρό ύφος” του και την παρορμητικότητά του για να προσελκύσει ψηφοφόρους στην εκστρατεία του για τις εθνικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, ζητώντας συγγνώμη σπάνια, ακόμα και όταν αντιμετωπίζει κριτική από το ίδιο του το κόμμα για παλιές του δηλώσεις.

Πρόσφατα αντιμετώπισε ένα χείμαρρο κριτικής όταν επιτέθηκε στην οικογένεια ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε αποστολή. Ο Χιζρ Χαν, πατέρας του λοχαγού Χουμαγιούν Χαν που πέθανε στο Ιράκ το 2004, είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ κατά το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών τον περασμένο μήνα.

Αντιμέτωπος με πολιτικές ελλείψεις απέναντι στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ έχει προσπαθήσει να επανεκκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, ανακοινώνοντας την Τετάρτη την αναδιάταξη των στελεχών της προεκλογικής του ομάδας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ εγκατέλειψε τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης στις ομιλίες του, και άρχισε να διαβάζει από έτοιμα κείμενα (teleprompt) σε κάθε συγκέντρωση.

Ρεκτιφιέ και image making τρείς μήνες πριν την κάλπη

Η νέα διευθύντρια της εκστρατείας του, Κέλιαν Κόνγουεϊ, υποσχέθηκε χθες ότι ο απρόβλεπτος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα εστιαστεί σε ένα πιό πειθαρχημένο και αισιόδοξο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, στον τελικό προς τις κάλπες, χωρίς να περιορίσει εντελώς το “στυλ” του.

Η Κόνγουεϊ πρόσθεσε πως στη τελική κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ θα διατηρήσει την “αυθεντικότητά” του και θα αφήσει πίσω μια μακριά σειρά αντιπαραθέσεων για να εστιαστεί σε συγκεκριμένα θέματα.

“Θα θέλαμε να φέρουμε άμεσα στον αμερικανικό λαό ένα μήνυμα ανάτασης και αισιοδοξίας, εστιασμένης σε (συγκεκριμένες) πολιτικές”, είπε η Κόνγουεϊ στον τηλεοπτικό σταθμό CBS και την εκπομπή “This Morning” (Σήμερα το πρωί), προσθέτοντας ότι είναι σίγουρη πως ο πρώην σταρ ριάλιτι σόου της τηλεόρασης μπορεί να εμμείνει σε ένα πιό σαφές μήνυμα.