Εξακολουθεί να «φλέγεται» το Φέργκιουσον των ΗΠΑ

Εξακολουθεί να «φλέγεται» το Φέργκιουσον των ΗΠΑ

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για μία ακόμη νύχτα στους δρόμους της πόλης - Νεκρός ένας ακόμη Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών.

Στους δρόμους του Φέργκιουσον της πολιτείας του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών παρέμειναν για άλλη μία νύχτα εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό πριν από δέκα ημέρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 47 συλλήψεις στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αλλά και ότι κατέσχεσε αρκετά πυροβόλα όπλα που έφεραν διαδηλωτές στην πρώτη σε γενικές γραμμές ειρηνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, επικεφαλής των επιχειρήσεων διατήρησης της τάξης, η αστυνομία είχε καλέσει νωρίτερα τους διαδηλωτές να διαλυθούν χωρίς να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις εφόρμησαν στο πλήθος και έκαναν συλλήψεις, καθώς το σχετικά ήρεμο κλίμα την 11η νύχτα των διαδηλώσεων ανατράπηκε.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και το γεγονός ότι αστυνομικοί στο Σεντ Λούις σκότωσαν χθες έναν ακόμη Αφροαμερικανό άνδρα, αυτήν τη φορά οπλισμένο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις εξήγησε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι αστυνομικοί επενέβησαν διότι δέχθηκαν μια κλήση για έναν άνδρα που φαινόταν ότι είναι ταραγμένος, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και φώναζε «Σκοτώστε με τώρα» ενώ προσέγγιζε το περιπολικό.

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» διευκρίνισε ο Σαμ Ντότσον με μήνυμα στο Twitter.

Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση τοποθετώντας κίτρινη κορδέλα μπροστά από ένα παντοπωλείο στο Σεντ Λούις ενώ επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!

Σήμερα στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις αναμένεται να φτάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, κατόπιν εντολής του προέδρου Ομπάμα.

Διαβάστε ακόμη:

Από τον Ρόντεϊ Κινγκ στον Μάικλ Μπράουν

«Λάδι στη φωτιά» το βίντεο από τη δολοφονία του 18χρονου στο Φέργκιουσον

Ταραχές για άλλη μια νύχτα στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ

Βυθισμένο στο χάος το Φέργκιουσον των ΗΠΑ – Φωτογραφίες