ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς νομιμοποίηση η τοποθέτηση Στουρνάρα στην ΤτΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς νομιμοποίηση η τοποθέτηση Στουρνάρα στην ΤτΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει με αυστηρό ύφος την έλλειψη διαβούλευσης και τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης για το μέλλον της ΤτΕ.

Την πλήρη αντίθεσή του με τη σημερινή αποδοχή από την κυβέρνηση της εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδας για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δρομολογούμενη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ είναι μια προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κύριο Σαμαρά για να διαπραγματευτούμε για το χρέος», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αυτή η κυβέρνηση, δεν έχει καν τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για αυτό το θέμα με τους δανειστές», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών προέρχεται από το ίδιο υλικό με τον κ. Στουρνάρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς τον θεωρεί εκφραστή μιας συγκεκριμένης πολιτικής με την οποία εμείς διαφωνούμε και θέλουμε την ανατροπή της. Ο κ. Στουρνάρας θα είναι θεματοφύλακας της μνημονιακής πολιτικής και από τη νέα του θέση», είπε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι ειπώθηκε και στον κύριο Ντράγκι – στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης – ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να κινηθεί μονομερώς στην τοποθέτηση του νέου διοικητή.

Διαβάστε ακόμη:

Προβόπουλος: Έτσι θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος επικεφαλής της ΤτΕ

Έτσι αποφύγαμε το τραπεζικό «κραχ»