«Σπάει» στα δύο η Symantec

«Σπάει» στα δύο η Symantec

Η εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου είναι μια ακόμη επιχείρηση που αποφάσισε να διαχωρίζει τις δραστηριότητες της.

Η Symantec συνεχίζει μία «τάση» η οποία επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τεχνολογικές επιχειρήσεις, η οποία τις θέλει να διαχωρίζουν τμήματα τους δημιουργώντας διαφορετικές επιχειρηματικές οντότητες.

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου ανακοίνωσε ότι χωρίζει τις δραστηριότητες της σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις. Η μία θα ασχολείται με την ψηφιακή ασφάλεια και η άλλη με την αποθήκευση δεδομένων.

Λίγες μέρες πριν, οι Hewlett Packard και eBay είχαν ανακοινώσει κι εκείνες ότι «σπάνε» κι εκείνες τις δραστηριότητές τους σε διαφορετικές εταιρείες.

Όσον αφορά τους πιθανούς επενδυτές, Cisco και NetApp φέρονται διατεθειμένες να αγοράσουν τμήμα των δραστηριοτήτων της Symantec.

Τα κέρδη της εταιρείας είχαν υποχωρήσει το δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών, γεγονός που έφερε την απόλυση δύο ανώτατων στελεχών της το 2012.

Τα έσοδα της εταιρείας έπεσαν κατά 3%, φτάνοντας τα 6,7 δισ. δολάρια στο τρέχον οικονομικό έτος, ενώ τα λειτουργικά έσοδα την ίδια περίοδο υποχώρησαν περίπου κατά 20%.