Σταθερή αξία ο τουριστικός προορισμός Ελλάδα

Σταθερή αξία ο τουριστικός προορισμός Ελλάδα

Η Ελλάδα στους top3 MICE προορισμούς στην Ευρώπη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν πως το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας χρήζει ανανέωσης καθώς το δίπτυχο ήλιος -θάλασσα το διαθέτουν και άλλες γειτονικές χώρες που έχουν σπεύσει να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών αποσκοπώντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα τους. Ωστόσο, όσο και αν σας φανεί παράξενο η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των χωρών που προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον δείκτη Pacific World Destination Index, η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην κορυφαία τριάδα των καλύτερων προορισμών MICE. Η Αθήνα και το κοσμοπολίτικο νησί των πελεκάνων, η Μύκονος, είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για cities incentives και συνέδρια, καθώς “παντρεύουν” με ένα μοναδικό τρόπο το αρχαίο με το σύγχρονο και προσφέρουν πολλαπλές επιλογές καλύπτοντας τις ανάγκες εκείνων που θέλουν να ζήσουν όπως οι ντόπιοι και όσων λατρεύουν τις “χλιδάτες” διακοπές αλλά και το έντονο lifestyle.

Η Pacific World ανακοίνωσε τον 3ο Destination Index, προσφέροντας σε διοργανωτές εκδηλώσεων, incentives και συνεδρίων έναν εξελιγμένο δείκτη των δημοφιλών προορισμών για τη συγκεκριμένη αγορά σε διεθνές επίπεδο.

Στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το brand Ιταλία με τον cappuccino και τα spaghetti αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής αφού ανακηρύχθηκε κορυφαίος προορισμός για συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Αφρική (ΕΜΕΑ), ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Ελλάδα, δύο νέους κορυφαίους προορισμούς, για διαφορετικό είδος συνεδρίων και εκδηλώσεων. Καθόλου άσχημα για τρεις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και που κάποιοι Ευρωπαίοι στον παρελθόν της συμπεριέλαβαν στην κατηγορία των λεγόμενων PIGS. Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την ανάκαμψη που προέρχεται στις Μεσογειακές χώρες από τον τουρισμό, έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και δη για την Ελλάδα που δεν διαθέτει βαριά βιομηχανία.

Αρκετά μίλια μακρυά, στην περιοχή της Ασίας, η Νότιος Κορέα, η Ινδονησία και η Κίνα κάνουν τη δεύτερη κατά σειρά εμφάνισή τους στις τρεις πρώτες θέσεις δημοφιλών προορισμών MICE. Στη Νότια Κορέα, η Σεούλ εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής πόλη, ακολουθούμενη από την Busan. Στην Κίνα, το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Xian είναι από τους περιζήτητους προορισμούς, ενώ σταδιακά κερδίζουν έδαφος περιοχές όπως Chongqin, Chengdu και Guangzhou καθώς εκεί τον τελευταίο καιρό διοργανώνονται φαρμακευτικά συνέδρια στα οποία δίνουν το παρόν μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως.

Από την έρευνα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η τάση που καταγράφεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Χάρη στη στρατηγική συμμαχία με την αμερικανική εταιρεία DMC, ACCESS Destinations Services, ο Δείκτης Pacific World Index περιλαμβάνει επίσης τους τρεις πρώτους προορισμούς στις ΗΠΑ που δεν είναι άλλοι από το Λας Βέγκας, τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμα:

Σταθερά «πρώτος» ο ελληνικός τουρισμός

Τουρισμός για όλους!

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Ποια είναι τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας;