Στην Ελλάδα ο ευρωπαίος «ελεγκτής» της τρόικας

Στην Ελλάδα ο ευρωπαίος «ελεγκτής» της τρόικας

Ο αυστριακός Ότμαρ Κάρας θα βρεθεί στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα και θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, θα έχει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τον ρόλο της τρόικας και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας.

Ο αυστριακός ευρωβουλευτής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιρλανδία, εν όψει της παρουσίασης της έκθεσής του για την τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.
Ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο μία έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη: Έκθεση έντονης αποδοκιμασίας του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών.

Θα ακολουθήσει ακρόαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο στις 13 Ιανουαρίου, ακρόαση του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ στις 14 Ιανουαρίου, αλλά και ακρόαση του επικεφαλής  του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στις 15 Ιανουαρίου 2014.