Στο Παρίσι η επόμενη συνάντηση με την Τρόικα

Στο Παρίσι η επόμενη συνάντηση με την Τρόικα

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα πραγματοποιήσουν την επόμενη αξιολόγηση στην Αθήνα.

Στο Παρίσι αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών με σκοπό να αξιολογηθεί το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι δανειστές έχουν αποστείλει έγγραφό στο Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο ζήτησαν η πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να μην πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική αναστάτωση.

Πληροφορίες λένε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνεται, η επιλογή αυτή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα.

Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, όπως σημειώνεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, την περασμένη Πέμπτη, εξέφρασε την επιθυμία του ΔΝΤ η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί «όσο πιο σύντομα γίνεται». Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε, για ακόμη μία φορά, ότι οι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν την «αναγκαία στήριξη» για την ελάφρυνση του χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Πολλές «πηγές αβεβαιότητας» για την ανάκαμψη της οικονομίας

«Καλό Φθινόπωρο» θα πούμε στην Τρόικα

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις λόγω ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών