Τα «Συμπεράσματα» δικά σας…

Τα  «Συμπεράσματα» δικά σας…
Photo:

Δώδεκα ώρες, 22 ομιλητές και πέντε καλλιτεχνικά δρώμενα συνθέτουν τo 6o «TEDx Athens»,  στις 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα «Συμπεράσματα». «Αναζητήσαμε ομιλίες που θα εκμεταλλεύονται γνώσεις και εμπειρίες, θα είναι συμπερασματικού χαρακτήρα, αλλά θα είναι και διαδραστικές με το κοινό» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του «TEDx Athens», Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου.

Για τα δικά τους «Συμπεράσματα» θα μιλήσουν στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ομιλητές από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς ο βραβευμένος διπλά με το βραβείο Όσκαρ, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sony Pictures, Ντον Λέβι, ο ερευνητής ρομποτικής, Μαξ Κρίγκλεντερ, η Σουηδή δημοσιογράφος, Κάισα Εκίς Έκμαν, ο ποιητής, Τίτος Πατρίκιος η οικονομολόγος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κέιτ Ράγουορθ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, ο ειδικός ήχου, Τζούλιαν Τρέζουρ και ο δημοσιογράφος της Γκάρντιαν και συγγραφέας, Λουκ Χάρντινγκ.

Επίσης, στο πρόγραμμα του «TEDx Athens» εντάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά ενότητα αφιερωμένη στο «Human Grid», την πρωτοβουλία που καταγράφει και αναδεικνύει εθελοντικές οργανώσεις και δράσεις αλληλεγγύης πολιτών.
Τα περισσότερα εισιτήρια διατέθηκαν σε δύο φάσεις και έγιναν ανάρπαστα, ενώ τα τελευταία εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα http://2014.tedxathens.com/

Σημειώνεται ότι την περσινή διοργάνωση παρακολούθησαν 1.300 θεατές στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και 8.700 άτομα μέσω live streaming.