Τα Starbucks στις ΗΠΑ προσλαμβάνουν 10.000 πρόσφυγες

Τα Starbucks στις ΗΠΑ προσλαμβάνουν 10.000 πρόσφυγες
epa04318933 Employees celebrate during opening of the first Starbucks coffe store in Colombia, in Bogota, Colombia, 16 July 2014. EPA/Mauricio Duenas Castaneda

Ο Schultz τόνισε πως ευελπιστεί να καθησυχάσει τους εργαζομένους που έχουν ανησυχήσει έπειτα από μια σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων του Τραμπ.

Τα Starbucks, ανακοίνωσαν ότι θα προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σε καταστήματα στις 75 χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρία. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Howard Schultz.

Ο CEO της διάσημης αλυσίδας καφέ, τόνισε πως ευελπιστεί να καθησυχάσει τους εργαζομένους που έχουν ανησυχήσει έπειτα από μια σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων που εξέδωσε η κυβέρνηση Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος, υπογράμμισε επίσης ότι η εταιρία θα συνεχίσει να στηρίζει τους «DREAMers», δηλαδή παιδιά των μεταναστών χωρίς χαρτιά που πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μικρή ηλικία και ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να επενδύει στο Μεξικό.

Ο Schultz ανάφερε πως η Starbucks Corp.,  είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους σε περίπτωση που ακυρωθεί η Affordable Care Act, γνωστή και ως Obamacare, δράση την οποία ο Ντόναλντ Τράμπ, τόσο προεκλογικά όσο και κατά τις πρώτες μέρες της θητείας του έχει υποσχεθεί να καταργήσει.

Ξεκινώντας την εκστρατεία πρόσληψης προσφύγων, ο Schultz, εξήγησε ότι η εταιρία του θα προσφέρει εργασία σε άτομα που ανέλαβαν ρόλους διερμηνέων ή υποστηρικτικού προσωπικού για τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό. «Έχουμε μεγάλη ιστορία στην πρόσληψη νέων ανθρώπων που αναζητούν ευκαιρίες και ένα δρόμο προς μια νέα ζωή σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σύμφωνα με το MarketWatch.

«Ακούω τον “συναγερμό” που εκπέμπετε σχετικά με τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία όλοι μας λαμβάνουμε σοβαρά υπόψην και σήμερα απειλούνται” δήλωσε ο CEO των Starbucks στον Independent.