Τι λένε πρόσφατες προβλέψεις για τα νέα iPhone

Τι λένε πρόσφατες προβλέψεις για τα νέα iPhone
epa06632661 A handout photo made available by Apple shows Apple's new 9.7-inch iPad with Apple Pencil support which was introduced in at an apple event at Lane Tech College Prep High School in Chicago, Illinois, USA, 27 March 2018 EPA/APPLE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Μεταξύ άλλων, τα νέα μοντέλα iPhone ίσως υποστηρίζουν τη χρήση του Apple Pencil.

του Don Reisinger

Η Apple φημολογείται ότι έχει πολλούς άσους στο μανίκι της για τα φετινά iPhone. Και ένα νέο iPhone X Plus που θα υποστηρίζει το Apple Pencil μπορεί να είναι ένας απ’ αυτούς. Ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζει τρία iPhone για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένου ενός iPhone 6,1 ιντσών και ενός iPhone X Plus 6,5 ιντσών για να ακολουθήσει το iPhone Χ 5,8 ιντσών, όπως είπαν αναλυτές της TrendForce την περασμένη Τρίτη.

Αναμφισβήτητα, η πιο σημαντική πρόβλεψη της TrendForce αφορά το Apple Pencil. H πεποίθηση των αναλυτών είναι ότι η Apple σχεδιάζει να προσφέρει υποστήριξη της γραφίδας στο iPhone X Plus. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι το πρώτο iPhone που θα υποστηρίζει το Apple Pencil.

Εδώ και χρόνια, η βασική αντίπαλος της Apple, η Samsung, διαθέτει ένα μοντέλο του Galaxy Note που υποστηρίζει γραφίδα. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν ψηφιακά στην οθόνη, να προσθέτουν σχόλια σε έγγραφα, και πολλά άλλα. Από την πλευρά του, το Apple Pencil είναι ήδη συμβατό με το iPad Pro της εταιρείας, αλλά η Apple δεν έχει επεκτείνει την υποστήριξή του σε άλλες συσκευές.

Η προσθήκη αυτής της δυνατότητας στο iPhone X Plus θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στις πωλήσεις του Galaxy Note 9, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μοναδική καινοτομία της εταιρείας, καθώς είναι η μόνη που διαθέτει ένα smartphone που υποστηρίζει τη χρήση γραφίδας.

Οι αναλυτές της TrendForce είχαν και άλλες προβλέψεις για τη φετινή σειρά των iPhone. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι οι επιλογές των 5,8 και των 6,5 ιντσών θα προσφέρουν χωρητικότητα έως και 512 GB, αλλά η χωρητικότητα του φθηνότερου μοντέλου των 6,1 ιντσών δεν θα ξεπερνά τα 256 GB. Η Apple θα προσπαθήσει να συμπιέσει την τιμή στο μοντέλο των 6,1 ιντσών χρησιμοποιώντας τεχνολογία οθόνης LCD αντί για OLED, η οποία είναι πιο δαπανηρή στην παραγωγή, σύμφωνα με τους αναλυτές της TrendForce.

Για την ακρίβεια, οι τιμές αναμένεται να είναι μειωμένες για όλη τη νέα σειρά συσκευών της Apple, με το iPhone X να κοστίζει 899 δολάρια, το iPhone X Plus να κινείται στα 999 δολάρια, και την τιμή του μοντέλου με την οθόνη LCD να κυμαίνεται μεταξύ 699 και 749 δολαρίων.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone της στις αρχές Σεπτεμβρίου.