Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Την Κυριακή εκτιμά η κυβέρνηση πως θα «επικυρωθεί» δια της ψηφοφορίας η συμφωνία με την τρόικα, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο άτυπο Eurogroup.

Την Παρασκευή αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στόχος του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ανοιχτή εκκρεμότητα στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απριλίου, στην οποία εκτιμάται πως θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ.

Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρουν πως υπήρξε συννενόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει τρία άρθρα: ένα για τις τράπεζες, ένα για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) κι ένα για τις φορολογικές αλλαγές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καμφθούν οι όποιες διαφωνίες για τη ρύθμιση για το γάλα και για τον σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες επαφές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροών.

Διαβάστε περισσότερα:

Τελική συμφωνία κυβέρνησης– τρόικας

To non paper του Κωστή Χατζηδάκη για το γάλα