Το «Avengers: Endgame» αναμένεται να κάνει εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου σε λιγότερο από μια εβδομάδα

Το «Avengers: Endgame» αναμένεται να κάνει εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου σε λιγότερο από μια εβδομάδα
Η αποκορύφωση της υπερηρωϊκής σειράς της Marvel έχει σπάσει τα ρεκόρ στις κρατήσεις εισιτηρίων, και όπως φαίνεται θα ξεπεράσει ακόμα περισσότερα

Αν μια ταινία έχει «ανοσία» στην κριτική, είναι η Avengers: Endgame. Το «διαμάντι» στο στέμμα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel που αισίως μετρά 21 ταινίες, ξεκίνησε το 2008 με το Iron Man.

Ο κινηματογραφικός κολοσσός όμως έχει ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ στις κρατήσεις. Πριν καν κυκλοφορήσει σήμερα Τετάρτη, έχει πουλήσει περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλη ταινία κατά τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας της. Ακόμη και άτομα που δεν είναι παθιασμένοι «nerds» με το franchise, σπεύδουν στις αίθουσες, προκειμένου να αποφύγουν τον κατακλυσμό από spoilers που είναι βέβαιο πως θα ακολοθήσει.

Τόσο μεγάλη είναι η όρεξη των θεατών για την ταινία, ώστε οι εισπράξεις του αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Η αγορά που αναμένεται να ωθήσει την ταινία πάνω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι η Κίνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ταινία κάνει το ντεμπούτο της σε 4.600 αίθουσες, το μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τα υπόλοιπα κινηματογραφικά στούντιο έχουν αποφύγει την άλλων ταινιών το Σαββατοκύριακο γιατί φοβούνται τον ανταγωνισμό.

Το μόνο αντίπαλο δέος αποτελεί η Disney, η οποία πλέον κατέχει το έταιρο βασικό κινηματογραφικό franchise – τους χαρακτήρες των σειρών κόμικς της DC – αφού εξαγόρασε το 20th Century Fox τον προηγούμενο μήνα για  71,3 δις. δολάρια.

Πηγή: The Guardian