Το Netflix αποκαλύπτει για πρώτη φορά πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενό του

Το Netflix αποκαλύπτει για πρώτη φορά πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενό του
(FILES) In this file ilustration photo taken on March 31, 2020 a computer and a mobile phone screen display the Netflix logo in Arlington, Virginia. - Netflix on March 3, 2021 added a "Fast Laughs" feature to its iPhone app, serving up comic clips in rapid fire, in a move taking on the popular video app TikTok. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP) Photo: AFP
O γίγαντας του streaming θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά νούμερα τηλεθέασης.

Της Alice Hearing

Το Netflix συνήθως κρατάει τα στοιχεία τηλεθέασης κρυφά, αλλά πλέον λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για την υπηρεσία streaming θα είναι διαθέσιμα και θα μετρώνται από έναν εξωτερικό, ανεξάρτητο φορέα.

Στο παρελθόν, το Netflix δημοσίευσε μόνο πολύ περιορισμένα στοιχεία τηλεθέασης, αποκαλύπτοντας, για παράδειγμα, λίστες κατάταξης των πιο δημοφιλών σειρών και ταινιών του ή παγκόσμιες ιστορίες επιτυχίας, όπως η τεράστια επιτυχία Squid Game, η οποία έσπασε τα ρεκόρ ροής.

Αλλά από τον Νοέμβριο, τα στοιχεία τηλεθέασης του Netflix θα δημοσιεύονται από το BARB (Broadcasters’ Audience Research Board), αφότου ο γίγαντας του streaming εγγραφεί στην υπηρεσία.

Η βρετανική υπηρεσία τηλεθέασης αναφέρει ήδη μηνιαία στατιστικά στοιχεία για πάνω από 300 εγγεγραμμένα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, όπως το BBC και το ITV, αλλά η προσθήκη των υπηρεσιών streaming – το Disney+ έχει ήδη συμβληθεί – επιτρέπει πολύ πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς συγκρίνονται τα παραδοσιακά κανάλια και οι πλατφόρμες streaming.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη και μοναδική χώρα στην οποία το Netflix έχει κάνει κάτι τέτοιο, και έρχεται μετά από πιέσεις που άσκησαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη χώρα στις πλατφόρμες streaming να τηρούν τους ίδιους κανόνες με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, δήλωσε ότι τηρεί μια υπόσχεση προς τη βρετανική τηλεοπτική βιομηχανία σε μια εκδήλωση της Royal Television Society το 2019.

«Έχουμε κρατήσει επαφή με την BARB από τότε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεσμευτούμε ως προς την αξιόπιστη μέτρησή της για το πώς οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Γιατί τώρα;

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από δημοσιογράφους, διαφημιστές και ανταγωνιστές για να αξιολογήσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του περιεχομένου του Netflix – ένα σημαντικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η πλατφόρμα λανσάρει ταυτόχρονα τη νέα, φθηνότερη, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις συνδρομητική εκδοχή της σε μια προσπάθεια να αυξήσει τους συνδρομητές μετά από μια κακή χρονιά.

Το Netflix ανακοίνωσε απώλεια 1 εκατομμυρίου θεατών το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και ξεπεράστηκε από τους ανταγωνιστές Disney+, Hulu και ESPN+ σε αριθμό θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλατφόρμα έχει επίσης διοχετεύσει σωρηδόν χρήματα σε πρωτότυπα προγράμματα, αλλά αυτά ξεπερνιούνται από φθηνότερες παραγωγές.

Η πιο ακριβή ταινία της, The Gray Man, κόστισε στην εταιρεία 200 εκατομμύρια δολάρια για να την κάνει και φέρεται να εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση από την ρομαντική κωμωδία Purple Hearts τον Ιούλιο.

Τα δεδομένα της BARB θα βοηθήσουν επίσης να προσδιοριστεί πόσο άσχημα απέδωσαν αυτά τα δαπανηρά εγχειρήματα.

Τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές της BARB από τις 2 Νοεμβρίου.

Πηγή: Fortune.com