Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει δήλωση

Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει δήλωση

Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών για την παράταση της διαδικασίας. 

Μαζικά οι Έλληνες φορολογούμενοι επισκέφθηκαν χθες το Taxisnet, καθώς πάνω από 270.000 επισκέπτες μπήκαν στο σύστημα.  Οι 170.000 εξ αυτών υπέβαλλαν τη φορολογική τους δήλωση, υπό το φόβο…προστίμων από την εκπρόθεσμη υποβολή.

Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (από τους 5,8 εκατ. υπόχρεους) δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποθέτουν ότι η υποβολή θα πάρει παράταση και καθαριστούν τη διαδικασία.

Το υπουργείο προσανατολίζεται ήδη σε ένα μοντέλο παράτασης που δεν θα ορίζει όμως μία ενιαία καταληκτική ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων, για να μην καταρρεύσει το σύστημα από την μαζική υποβολή δηλώσεων Ε1 την τελευταία ημέρα. Το σχέδιό του προβλέπει σταδιακή λήξη της διορίας υποβολής (πχ από 15 έως 20 Ιουλίου) ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ανακοινώσει παράταση της υποβολής των αρχικών δηλώσεων Ε1 μέχρι τα μέσα Ιουλίου (αντί της 30ης Ιουνίου) με πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία τις 20 του μηνός (ή ενδεχομένως στις 15).

Νωρίτερα όμως και κάθε μέρα θα λήγει και η διορία για κάποιους φορολογούμενους, αναλόγως του τελικού ψηφίου του ΑΦΜ τους.

Διαβάστε ακόμη: 

Προστατέψτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω TAXISnet