Τρίτη στις τουριστικές προτιμήσεις των Ρώσων η Ελλάδα

Τρίτη στις τουριστικές προτιμήσεις των Ρώσων η Ελλάδα
Photo: REUTERS

Αυξημένη κατά 70% η ροή τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας 

Στην τρίτη θέση των δημοφιλών προορισμών στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, αναδείχθηκε η Ελλάδα πέρυσι, για πρώτη φορά, σύμφωνα με τη Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat) και τα επίσημα αποτελέσματα του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η αύξηση της ροής προς την Ελλάδα άγγιξε το 70% και ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, ανεβάζοντας τη χώρα μας κατά τέσσερις θέσεις στις προτιμήσεις.

Αυτή τη στιγμή, στις ρωσικές προτιμήσεις, ξεπερνά δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη και η Ισπανία. Προηγούνται της Ελλάδας, η Τουρκία και η Αίγυπτος και ακολουθούν την Ισπανία ως προορισμοί, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία και τα Εμιράτα.

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας, ο συνολικός αριθμός των ταξιδιών Ρώσων στο εξωτερικό ήταν, το 2013, 54 εκατομμύρια, κατά 13% αυξημένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό το 2012. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ταξιδιών για τουριστικούς σκοπούς αυξήθηκε κατά 19,3%, γεγονός που καταδεικνύει την αύξηση των εισοδημάτων και της συνολικής ευημερίας των Ρώσων πολιτών, σημειώνει η Ένωση.

Διαβάστε ακόμη: Ο τουρισμός ενώνει Ελλάδα – Ρωσία