Τσίπρας: «Ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα» το μήνυμα των εκλογών

Τσίπρας: «Ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα» το μήνυμα των εκλογών

Για το ευρώ, τις αποκαλύψει των FT και την κρίσιμη εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη «La Repubblica».

Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα θα φέρει ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα, δήλωσε από το Μιλάνο όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην αναλυτική συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη διαδικτυακή τηλεόραση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι, τόσο η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου όσο και ο υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα είναι «εργαλείο» και όχι «φετίχ» και τάχθηκε υπέρ ενός κοινού νομίσματος που θα προστατεύει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος επίσης στις αποκαλύψεις των Financial Times «συνειδητοποιήσαμε όλοι ποια είναι η αλήθεια: Ότι η έξοδος μιας χώρας θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ». 

«Με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την κρίση θα πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζήτησης», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να αξιολογείται ως ευαγγέλιο το σύμφωνο σταθερότητας και το δημοσιονομικό σύμφωνο».

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Fortune

«Μάχη» ψήφο-ψήφο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των Ευρωεκλογών – Βίντεο

Η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών