Τσίπρας καλεί Σαμαρά στη βουλή

REUTERS

Απαντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η Αυγή, σύμφωνα με το οποίο παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου φέρονται να σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, περί δήθεν εμπλοκής κομματικών στελεχών στις υποθέσεις των Σκουριών και της Μαρφίν.

Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, πρόσθεσε, οι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν προσέρχονται στο κοινοβούλιο και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να δώσει απαντήσεις, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Διαβάστεα ακόμη: Χ. Αθανασίου: «Η δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα και νηφαλιότητα»

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο
«Ανόητη, παράλογη και εγκληματική», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την «επιμονή της κυβέρνησης» στη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζήτησε (από την κυβέρνηση) να τον καταργήσει άμεσα.

Σε δήλωσή του, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι πέρυσι, εξαιτίας του φόρου, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% και τα έσοδα του κράτους κατά 240 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις κυβερνητικές θέσεις ότι με το μέτρο αυτό επιδιώκεται η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Εκ μέρους των βενζινοπωλών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κιούσης, είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η διατήρηση ενός μέτρου, δηλαδή του συγκεκριμένου φόρου, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν παραδεχθεί ότι πρόκειται για λάθος μέτρο.