Βελτιώνεται ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Βελτιώνεται ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Μειωμένη έξοδος των εκδρομέων από την Αττική σήμερα - Ως τις 15.00 ανοιχτά τα καταστήματα, ως τις 20.00 τα σούπερ μάρκετ.

Μειωμένη εμφανίζεται σήμερα η έξοδος εκδρομέων από την Αττική συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, ως τις 11 το πρωί από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 6.527 οχήματα, από τα διόδια Θήβας 2.803 οχήματα, από τα διόδια Τραγάνας 2.275 οχήματα και από τα διόδια Αγ. Τριάδας πέρασαν 2.124 οχήματα.

Χθες, Μ. Παρασκευή από τις Αφίδνες πέρασαν συνολικά 40.536 οχήματα, από τη Θήβα 21.056 οχήματα, από την Τραγάνα 18.551 οχήματα από την Αγ. Τριάδα 18.957 οχήματα.

Από τα διόδια της Ελευσίνας σήμερα, έως τις 12 το μεσημέρι πέρασαν 12.400 οχήματα. Χθες είχαν περάσει 56.354 και τη Μ. Πέμπτη 58.305 οχήματα.

Ακινητοποιημένα παραμένουν από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Μείωση της αγοραστικής δυνατότητας παρατηρείται στη Βαρβάκειο
Όλο και μικρότερες ποσότητες τροφίμων αγοράζουν για το εορταστικό τραπέζι οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών στη Βαρβάκειο Αγορά, Κλεάνθη Τσιρώνη. Όπως λέει, αν και σήμερα η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά είναι αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, η αγορά ποσοτήτων και ποικιλίας προϊόντων από τους καταναλωτές συνεχίζει την καθοδική της πορεία. «Όλοι αγοράζουν ελάχιστα. Τα λεφτά δεν φτάνουν. Χάθηκε να δώσει η κυβέρνηση ένα δώρο στον κόσμο για να κάνει πασχαλινό τραπέζι;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης και συμπληρώνει: «Ελάχιστοι αγοράζουν ολόκληρα αρνιά. Όλοι φεύγουν με μισοάδειες σακουλίτσες. Σαν να είναι καθημερινή». Όπως δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, σήμερα, η τιμή του αρνιού και του κατσικιού κυμαίνεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 9:00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι και έως τις 8.00 το βράδυ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ενώ στη Θεσσαλονίκη από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή του Πάσχα
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι όποιοι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Όπου «φύγει φύγει» οι Αθηναίοι για το Πάσχα