Βεβαιότητα Τσίπρα για αυτοδυναμία

Βεβαιότητα Τσίπρα για αυτοδυναμία

Συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Βήμα της Κυριακής».

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζει όμως πως δεν θα συγκροτήσει μια κομματική κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ» εξηγεί και διευκρινίζει: «Η σύνθεση της κυβέρνησης θα αποτελείται από στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες. Και σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή το αποφασιστικό κριτήριο είναι ο συνδυασμός της ικανότητας με την εντιμότητα».

Διαβάστε ακόμη: H κυβέρνηση αισιοδοξεί για συμφωνία με την τρόικα

Ερωτηθείς αν είναι αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, απαντά πως δεν μπορεί από τη μία πλευρά να είναι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη να επιδιώκει την αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί μονομερείς κινήσεις, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Αφορούν τη διαχείριση του χρέους. Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Προσθέτει πάντως πως δεν πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί: «Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν».