Βίντεο – ντοκουμέντο από το μακελειό στην Οδησσό

Βίντεο – ντοκουμέντο από το μακελειό στην Οδησσό

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Κιέβου – Μόσχα μετά τα γεγονότα στην Οδησσό που στοίχισαν τη ζωή σε 39 άτομα. 

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα γεγονότα στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Συνεχώς αναζωπυρώνονται διαρκώς νέες εστίες ταραχών, με κάθε αφορμή , ενώ κυκλοφορούν νέα βίντεο και εικόνες από τα τραγικά γεγονότα στην Οδησσό που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Σε ένα νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας απεικονίζονται Ουκρανοί εθνικιστές να χτυπούν και να πυροβολούν εγκλωβισμένους που πηδούν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες. Οι άτυχοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων, αναζητώντας καταφύγιο από τα επεισόδια τα οποία σημειώνονταν γύρω τους, πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

Την Κυριακή, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά και έγινε ο τάφος δεκάδων συμπολιτών τους για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Επίσης 3000 φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν την ίδια μέρα στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που βρίσκονται υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά στο κτίριο των Εργατικών Συνδικάτων της Οδησσού, που έγινε ο τάφος για δεκάδες φιλορώσους αυτονομιστές.

Διαβάστε περισσότερα: 

Τι είπαν Πούτιν και Μέρκελ στο τηλέφωνο για την Ουκρανία

Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο «σκληρές» απέναντι στη Ρωσία