Η ισραηλινή εταιρεία που θέλει να χτίσει το τείχος του Τραμπ στο Μεξικό

Η ισραηλινή εταιρεία που θέλει να χτίσει το τείχος του Τραμπ στο Μεξικό

Μετά τη Λωρίδα της Γάζας, μια ισραηλινή εταιρεία ετοιμάζεται να περιφράξει το Μεξικό.

Σε ρυθμούς Τραμπ «χορεύει» ολόκληρος ο πλανήτης, ο οποίος δε σταματά να δίνει αφορμές για ξεσηκώνει αντιδράσεις με τις κινήσεις του.  Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής αποφάσισε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, να απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών.

«Πιστός» στις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του για τον περιορισμό της μετανάστευσης και την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας, ο Τραμπ υπέγραψε προ ημερών μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, με πρώτο εκείνο που προβλέπει την ανέγερση του τείχους στο Μεξικό και τη διακοπή της χρηματοδότησης των λεγόμενων «πόλεων καταφυγίων», όπου φιλελεύθερες τοπικές αρχές προσφέρουν άσυλο και αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές διωκτικές υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι θεώρησαν πώς είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά φαίνεται πώς βρέθηκε ήδη εθελοντής… χτίστης! Μια ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας εξέφρασε ήδη στον νέο πρόεδρο την επιθυμία της να συμβάλει βοηθήσει στην οικοδόμηση του τοίχους του Μεξικού, συμβάλλοντας έτσι στο να επιτύχει την ασφάλεια της χώρας, την οποία ο Τραμπ τόσο διακαώς επιθυμεί, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Magal Security Systems Ltd αυξήθηκαν κατά 5,6% στις 27 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Fox News το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, ενώ οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί σχεδόν 50% από την ημέρα της εκλογής του.

Στελέχη της εταιρείας θα παρουσιάσουν το προϊόν τους, FiberPatrol, στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ασφάλεια των συνόρων. Το σύστημα ενσωματώνει αισθητήρες οπτικών ινών σε μεγάλα τμήματα σε φράχτες και τοίχους και χρησιμοποιείται ήδη για να περιφράζει χώρους όπως αεροδρόμια και λιμάνια σε όλο τον κόσμο, όπου απαιτείται υψηλή ασφάλεια.

«Έχουμε το σωστό προϊόν και έχουμε την εμπειρία στο Ισραήλ που μας βοηθά στην προβολή των προϊόντων μας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Saar Koursh σε τηλεφωνική συνέντευξη πριν μερικές ημέρες.

Η Magal, ήταν η εταιρεία που είχε αναλάβει την ανέγερση του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, ένα φράχτη με αισθητήρες για την πρόσληψη των Παλαιστίνιων που θέλουν να μπουν στη χώρα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την ανέγερσή του τείχους το 2002, και ενώ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το έκρινε παράνομο το 2004, το Ισραήλ το διατηρεί και το ενισχύει με το επιχείρημα ότι αποτελεί προστασία από τις επιθέσεις των Παλαιστινίων.

Η εταιρεία έχει επίσης συμβάλει στην ανέγερση ενός φράχτη κατά μήκος τμήματος των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο, έργο που χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο πάνω στο οποίο θα δομηθεί το έργο για το Μεξικό.

«Ο Πρόεδρος Trump είχε δίκιο», είχε γράψει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Twitter, «Έφτιαξα ένα τείχος κατά μήκος των νότιων συνόρων του Ισραήλ και σταμάτησε όλη η παράνομη μετανάστευση. Μεγάλη επιτυχία.Υπέροχη ιδέα».

Διαβάστε ακόμα: Σύσσωμη η Silicon Valley εναντίον του Τραμπ – Πώς αντιδρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί