Βρείτε την καλύτερη δουλειά τώρα

Βρείτε την καλύτερη δουλειά τώρα

Πώς να καταφέρετε το καλύτερο για εσάς και την καριέρα σας.

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί στρατηγική. Υπάρχουν μικρά μυστικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν όλους τους υποψήφιους να βρουν την καλύτερη δυνατή δουλειά, αντί να παραπονιούνται για την αδικία κατά τη διάρκεια της διαδικασία πρόσληψης.

Ο Lou Adler, εισηγητής στο LinkedIn και CEO της Adler Group, «αποκαλύπτει» μερικά από αυτά τα μυστικά.

• Μην σπαταλάτε περισσότερο από 20% του χρόνου σας για να κάνετε μια αίτηση, εκτός κι αν είστε σίγουροι πως ανταποκρίνεστε πλήρως στα κριτήρια
• Δικτυωθείτε πραγματικά. Το νόημα του networking δεν είναι να γνωρίζετε πολλά άτομα, αλλά να γνωρίζετε καλά άτομα που έχουν δικές τους «στενές» διασυνδέσεις που θα μπορούν να σας συστήσουν
• Χρησιμοποιείστε τις γνωριμίες σας. Αν δεν ανταποκρίνεστε σε όλες τις απαιτήσεις που έχει η θέση εργασίας, ζητήστε από κάποιον εργαζόμενο να «μεσολαβήσει» και να σας προτείνει για τη θέση, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία στα οποία υπερτερείτε.
• «Εναλλακτικό» βιογραφικό. Σε περίπτωση που το βιογραφικό σας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, αλλά έχετε κάνει κάτι παρόμοιο θα πρέπει να αναλύσετε αυτό το κομμάτι. Ένα job proposal ή βίντεο στο οποίο αναλύετε τα επιτεύγματα σας είναι μια καλή λύση.
• Κάντε μια προεργασία. Και δεν εννοούμε να ψάξετε απλά την εταιρεία, αλλά να την κάνετε να σας καλέσουν εκείνοι για συνέντευξη. Κάντε μια ανάλυση και στείλτε την. Σίγουρα θα θέλουν να δουν ποιος κρύβεται από πίσω.
• Προσαρμόστε το ρόλο εργασίας σας. Αν ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε, μπορείτε να διαμορφώσετε το job description και να το αποστείλετε στο αντίστοιχο τμήμα. Ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, ξέρετε πώς να το κάνετε και τώρα είναι η στιγμή να ενημερώσετε και τους άλλους.
• «Δοκιμαστική περίοδος». Πείτε στον υποψήφιο εργοδότη σας πως είστε πρόθυμοι για μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο ή χαμηλόμισθοι μέχρι να δουν αν είστε το κατάλληλο πρόσωπο για την εταιρεία. Κάθε πρόσληψη είναι ρίσκο για την εταιρεία, δείξτε πως δεν έκαναν λάθος που σας επέλεξαν.
• Να έχετε τον έλεγχο της συνέντευξης. Μην είστε απλά ένας συνεντευξιαζόμενος που απαντάει σε ερωτήσεις. Ζητήστε να σας εξηγήσουν τι ακριβώς θέλουν από εσάς, τι απαιτήσεις έχουν, ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας και άλλα στοιχεία. Δείξτε τους πως θέλετε πραγματικά να γίνετε μέλος της ομάδας τους.
• Προετοιμαστείτε σωστά. Πρέπει να είστε έτοιμη να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση. Από το λόγο για τον οποίο θέλετε αυτή τη δουλειά, ποια είναι τα δυνατά σας σημεία, σε τι ξεχωρίζετε, ποια είναι τα δυνατά σας σημεία και ποια όχι. Πρέπει να έχετε μια απάντηση για όλα. Όποιος μπορεί να απαντήσει σε όλα, είναι αυτός που θα «κερδίσει».