Συνεχίζει στο «τιμόνι» του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας

Συνεχίζει στο «τιμόνι» του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλά σε συνέδριο του ΣΕΒ, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Διήμερο συνέδριο διοργάνωσε ο ΣΕΒ, με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» με αντικείμενο την παρουσίαση της εργαλειοθήκης του για την επιτάχυνση των επενδύσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κ. Φέσσας επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Συνδέσμου για την επόμενη διετία, 2018 - 2020 και έθεσε τρεις στόχους για την επόμενη θητεία.

Το ερώτημα αν θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

«Παράγοντας θετικός για τη χώρα είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, όμως, η κρίση πρέπει να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα και να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στη νέα εποχή που ξεκινάει», δήλωσε ο κ. Φέσσας αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του Συνδέσμου για την επόμενη διετία.

«Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ, πρόσθεσε, το κεντρικό μας σύνθημα είναι “Μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές”», τόνισε. «Επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει επ’ ουδενί επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν το 2009 στην κρίση και την χρεοκοπία. Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας, ατομικά και συλλογικά, τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας», επεσήμανε ακόμη ο κ. Φέσσας, ενώ σημείωσε ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων».

Ο κ. Φέσσας, που επανεξελέγη στην προεδρία του Συνδέσμου για την επόμενη διετία, 2018 – 2020 τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Και έθεσε τρεις στόχους για την επόμενη θητεία, που είναι η συμβολή στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην αύξηση των μελών του ΣΕΒ, κατά +65% στην τετραετία, ενώ τόνισε ότι ο ΣΕΒ ανέδειξε και υπηρέτησε φιλόδοξους εθνικούς στόχους για τον μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας και τη σύγκλιση με την Ευρώπη. Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας ο κ. Σκέρτσος ανέφερε 82 συμμετοχές σε δημόσιες διαβουλεύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς νομοθεσίας, 184 υπομνήματα σε κυβέρνηση/θεσμούς συμμετοχή 34.300 μαθητών στα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και εκπαίδευση 17.532 στελεχών επιχειρήσεων σε προγράμματα εξειδίκευσης και κατάρτισης.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ έχει ως εξής:

  1. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος
  2. Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος
  3. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος
  4. Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος
  5. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος
  6. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος
  7. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος
  8. Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας
  9. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας
  10. Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ
  11. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ
  12. Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ
  13. Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ
  14. Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ
  15. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ
  16. Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ
  17. Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ
  18. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ
  19. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ
  20. Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος ΔΣ