Αχτσιόγλου: Δίνουμε μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
- 17/12/2016, 10:31
- SHARE
«Πρέπει να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας», δήλωσαν Αχτσιόγλου και Ρήγας στο 5ο Συνέδριο του ΚΕΑ στο Βερολίνο.
Άρχισε στο Βερολίνο το 5ο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και έχει κεντρικό σύνθημα «Οικοδομώντας Συμμαχίες-Για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης».
Στο συνέδριο μίλησε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δίνει σήμερα σημαντική μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων .
«Μπορεί το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα να μην είναι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, αλλά αυτόν τον καιρό διεξάγεται στη χώρα μια σημαντική μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που υπογράψαμε με τους δανειστές το 2015 προέβλεπε ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στους τομείς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου».
Στο συνέδριο συμμετέχει και 12μελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος μίλησε στο συνέδριο και υπογράμμισε την ανάγκη ανακοπής του κατήφορου και στροφής της Ευρώπης προς το ανεκπλήρωτο όραμα με το οποίο βγήκαν οι λαοί μας από την φρίκη του φασισμού, πριν επτά δεκαετίες, μια ευρωπαϊκή κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας και αλληλεγγύης .
Ο φαύλος κύκλος της μεταδημοκρατικής πολιτικής πρέπει να κλείσει, οι πολιτικές λιτότητας, της απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντολογικών προδιαγραφών μέσω των διεθνών συμφωνιών όπως η TTIP και η CETA, πρέπει να ανατραπούν με πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές συμμαχίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.
Στο συνέδριο θα παραστεί και θα κάνει αύριο παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του ΚΕΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 11 τοπική ώρα (1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).
Διαβάστε επίσης: Πάνω από 125.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα παίρνουν κάτω από 100 ευρώ!