Aegean: Νέα δυναμική ανάπτυξης μετά την εξαγορά της Olympic

Aegean: Νέα δυναμική ανάπτυξης μετά την εξαγορά της Olympic

15 νέοι προορισμοί, 8 βάσεις στην Ελλάδα και πάνω από 250 δρομολόγια το 2014

Τα οφέλη που προκύπτουν για την εταιρεία, τους επιβάτες, την κοινωνία και τον ελληνικό τουρισμό από την εξαγορά της Olympic Air, καθώς και τη συνολική στρατηγική της παρουσίασε η AEGEAN στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.

Το νέο σχήμα θα αποτελείται από 45 αεροπλάνα με δυο τύπους αεροσκαφών, ενώ και τα δύο brands (Olympic Air, Aegean) θα διατηρηθούν. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, η πλήρης εναρμόνιση των δύο αερομεταφορέων θα ολοκληρωθεί σε βάθος 14 μηνών και θα αφορά σε ενοποίηση διοικητικών υπηρεσιών, προσωπικού, facilities και συστημάτων αερομεταφοράς.

Από την εξαγορά της Olympic και τις συνέργιες που θα προκύψουν τα οφέλη εξοικονόμησης για το νέο σχήμα θα φτάσουν έως και 35€ εκ. ετησίως. Στόχος και δέσμευση της AEGEAN, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, είναι να μετακυλήσει τα οφέλη αυτά στους επιβάτες με ακόμα πιο ανταγωνιστικούς ναύλους, ενίσχυση προνομίων για τους πιστούς πελάτες και των δύο εταιρειών και διεύρυνση δικτύου.

Σε επίπεδο ωφελειών που προκύπτουν ως προς τις τιμές, η AEGEAN έχει ήδη ανακοινώσει τη διάθεση δύο νέων κατηγοριών ναύλων στην οικονομική θέση, τους GoLight και Flex ναύλους, με τιμές που ξεκινούν από 24€ προς Αθήνα και θα προσφέρονται και στους επιβάτες της Olympic Air από το Φεβρουάριο του 2014.

Επιπλέον, πρόσφατα σε συνάντηση με εκπροσώπους της περιφέρειας η εταιρεία ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Δικτύου Γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας της Olympic Air (άγονες γραμμές), με την ένταξη 2ου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39€ από/ προς τις άγονες γραμμές για την ενίσχυση της ζήτησης, την εισαγωγή νέων χρεώσεων σύνδεσης νησιών άγονων γραμμών με το εξωτερικό με σημαντική μείωση κόστους ταξιδιού έως και 140€, αλλά και με αύξηση της χωρητικότητας τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κράτους, όπου αυτό είναι εμπορικά και επιχειρησιακά εφικτό.

Aegean: Δημιουργείται ένας δυναμικός ελληνικός αερομεταφορέας

Περαιτέρω διεύρυνση των προορισμών του εξωτερικού
Για το 2014 η AEGEAN σχεδιάζει περαιτέρω διεύρυνση των προορισμών εξωτερικού και νέα δρομολόγια. Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη 15 νέων προορισμών το 2014 από την Αθήνα, με αποτέλεσμα οι συνολικοί προορισμοί εξωτερικού της εταιρείας από Αθήνα να ανέρχονται σε 47. Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στην Γαλλία, τη Ζυρίχη στην Ελβετία, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βυρηττό στο Λίβανο και την Πάφο στην Κύπρο, καθώς και 4 επιπλέον πόλεις για τις οποίες εξετάζονται μεταξύ άλλων η Στοκχόλμη στη Σουηδία ή το Όσλο στη Νορβηγία, η Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Aegean Airlines: Ξανά στην Αίγυπτο μέσω EgyptAir

Συνολικά το 2014, προστίθενται 45-50 νέα δρομολόγια από τις 8 πλέον βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και την περιφέρεια, με νέα βάση τα Χανιά. Ως αποτέλεσμα η AEGEAN και η Οlympic Αir από κοινού θα καλύπτουν συνολικά το 2014 ένα δίκτυο περισσότερων των 250 δρομολογίων, εκ των οποίων 205 και πλέον δρομολόγια εξωτερικού και 47 – 50 δρομολόγια εσωτερικού.
Η μέχρι σήμερα πορεία και ανάπτυξη της AEGEAN βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια και στήριξη έξι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (Θ. Βασιλάκης, Α&Π Λασκαρίδης, Α. Κωνσταντακόπουλος, Δ. Ιωάννου, Γ. Δαυίδ, Τράπεζα Πειραιώς) και 52.000 μετόχων, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την εταιρεία στην νέα δυναμική πορεία που διαφαίνεται μετά την εξαγορά της Olympic Air.

Κλείνοντας την παρουσίαση της στρατηγικής ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης επεσήμανε: «Δημιουργούνται οι βάσεις για έναν ισχυρότερο αερομεταφορέα, που θα μπορεί να σταθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας είναι η AEGEAN και η Olympic Air να πρωταγωνιστήσουν στις αλλαγές που επέρχονται στην τουριστική αγορά της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Αισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στην πολιτεία, την κοινωνία και τους επιβάτες, δεσμευόμαστε για τη διασφάλιση της καθολικής κάλυψης του εσωτερικού της χώρας, την εξασφάλιση πρόσβασης και στο πιο μικρό νησί, καθώς και για τη συνέχιση της στρατηγικής ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας και των κύριων τουριστικών προορισμών της περιφέρειας με ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και ανταγωνιστικούς ναύλους».