Χρηματοδότηση 810.000 δολαρίων εξασφάλισε η ελληνική startup Qrator

Χρηματοδότηση 810.000 δολαρίων εξασφάλισε η ελληνική startup Qrator

Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε και τη νέα της πλατφόρμα με περισσότερες από 4.000 δημιουργίες.

Χρηματοδότηση ύψους 810.000 δολαρίων έλαβε από ξένους επενδυτές η ελληνική startup Qrator φιλοδοξώντας να γίνει πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο της σύγχρονης τέχνης και του design, αποκαλύπτοντας τη νέα πλατφόρμα marketplace που διαθέτει πάνω από 4.000 αντικείμενα από περίπου 350 ανεξάρτητους διεθνείς δημιουργούς.

Σε συνεργασία με 20 σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, η Qrator έχει επίσης ξεκινήσει τον διαγωνισμό Art & Design (22 Ιουνίου- 31 Ιουλίου), όπου 20 νικητές θα λάβουν αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα Qrator προσανατολίζεται στον βιωματικό καταναλωτισμό συνδέοντας τους δημιουργούς αντικειμένων μινιμαλιστικής αισθητικής με συνειδητούς καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Ξεπερνώντας τα σύνορα, η πλατφόρμα προσφέρει στους δημιουργούς ένα περιβάλλον για να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό, ενώ οι επισκέπτες κερδίζουν πρόσβαση σε μία online αγορά με τα καλύτερα έργα σύγχρονης τέχνης & design.

Τα μέλη της Qrator και οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν αντικείμενα σε κατηγορίες όπως: η τέχνη, η διακόσμηση, τα γυναικεία & ανδρικά αξεσουάρ και τα gadgets. Τα αντικείμενα που βρίσκονται στην πλατφόρμα είναι: χειροποίητα έπιπλα, φωτιστικά, μαγειρικά σκεύη, έργα τέχνης, κοσμήματα και έξυπνη τεχνολογία (smart tech).

Η πλατφόρμα φιλοξενεί ιδιωτικά e-shops με:

  • Δωρεάν καταχωρήσεις προϊόντων
  • Ιδιωτικά γραμματοκιβώτια (private mailboxes)
  • Ασφαλείς πληρωμές με PayPal
  • Γραμμή υποστήριξης πελατών και live chat
  • Συνδέσεις (links) στα social media
  • Επιλογή για να αποθηκεύετε, να σχολιάζετε και να μοιράζεστε με φίλους τα προϊόντα

 

“Το Qrator είναι μία όαση για σύγχρονους καλλιτέχνες και σχεδιαστές που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε παγκόσμια κλίμακα”. Είναι ο προορισμός για εκείνους που θέλουν να αναδείξουν τη σύγχρονη αισθητική του σπιτιού τους και του τρόπου ζωής τους με μοναδικά έργα τέχνης & design” δηλώνει ο Νικόλας Ιωαννίδης, CEO της Qrator.

“Μας αρέσει ότι η πλατφόρμα Qrator είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες. Το στυλ της έχει επηρεάσει τον τρόπο που σχεδιάζουμε τα δικά μας αντικείμενα. Επίσης, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας πωλούμε με καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική μας” δηλώνει ο Wieger Josemans της Trobla, δημιουργός ενός ξύλινου ενισχυτή ήχου για smartphone.

Η πλατφόρμα Qrator είναι ενεργή στα social media και ενημερώνει το κοινό της με ηλεκτρονικά με περιεχόμενο που ενημερώνεται καθημερινά, προβάλλοντας 50.000 εξαιρετικά αντικείμενα σε εγγεγραμμένα μέλη. Η Qrator σχεδιάζει να ανακοινώσει τις iOS και Android εφαρμογές της μέσα στο έτος.