Αυτό είναι το νέο iPhone 7

Αυτό είναι το νέο iPhone 7
epa05529054 Apple CEO Tim Cook speaks about the new iPhone 7 during the Apple launch event at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, California, USA, 07 September 2016. Media reports indicate an expected launch of several new products including a new iPhone, new Apple Watch, and new operating systems. EPA/MONICA DAVEY

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, και το νέο smartphone της Apple θέλει να σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων των προκατόχων του.

Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus καθώς και τη δεύτερη γενιά του Apple Watch, παρουσίασε η Apple σε ειδικό event μπροστά σε εκατοντάδες φίλους της εταιρείας και δημοσιογράφους.

Μετά από μια σειρά από φήμες πολλών μηνών, όπως πάντοτε συμβαίνει όταν βγαίνει ένα νέο iPhone στην αγορά, το iPhone 7 επιδιώκει να αποτελέσει το νέο εμπορικό χιτ της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας.

Τηρώντας όλα όσα ξεκίνησε η Apple με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τα δύο νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έχουν οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντιστοίχως. Επιπλέον, η Apple σταματά πλέον να διαθέτει κινητά χωρητικότητας 16GB, ξεκινώντας αποκλειστικά από τα 32GB και φτάνοντας στα 128GB και 264GB.

Το ντιζάιν του iPhone 7 άλλαξε σε πολλά σημεία σε σύγκριση με το iPhone 6, βελτιώνοντας το φινίρισμα στις γωνίες του κινητού και προσαρμόζοντας την κάμερα στην κατασκευή του κυρίως σώματος του κινητού. Έρχεται σε χρώματα μαύρου, χρυσού, ασημένιου, ροζ/χρυσού και σε μια ειδική έκδοση Jet Black με χαρακτηριστικό σχεδιασμό και μαύρο φινίρισμα.

Και τα δύο κινητά, θα τρέχουν με το νέο iOS 10. Το κόστος του iPhone 7 θα ξεκινά από τα 649 δολάρια στις ΗΠΑ στα 32GB, ενώ καταργείται πλέον η έκδοση κινητών στα 16GB. Το iPhone 7 Jet Black, με το ιδιαίτερο μαύρο φινίρισμα θα κυκλοφορήσει μόνο στα 128GB και 256GB. Η τιμή του iPhone 7 Plus ξεκινά από τα 769 δολάρια και για την χωρητικότητά του ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το iPhone 7. Η κυκλοφορία τους ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα και στις 16 και 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη και η τρίτη παρτίδα. Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα γίνουν διαθέσιμα από 16 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου. Προπαραγγελίες από 9 Σεπτεμβρίου.

Πιο καλή απόδοση από ποτέ Όσον αφορά την απόδοση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αυτή με τη νέα γενιά Α10 Fusion chips στα 64bit αλλάζει κατά πολύ εξαιτίας των τεσσάρων πυρήνων του (2 high performance πυρήνες και δύο πυρήνες εξοικονόμησης ενέργειας). Η πρώτη διάδα πυρήνων θα προσφέρουν απόδοση 40% καλύτερη από το iPhone 6S. Οι άλλοι δύο πυρήνες θα λειτουργούν καταναλώνοντας χαμηλότερη ενέργεια και με τη νέα λειτουργία του κινητού ο χρήστης θα επιλέγει εάν θα χρησιμοποιεί τα ταχύτερα chip για καλύτερη απόδοση αλλά πιο ενεργοβόρα, ή τα πιο “αργά” chips τα οποία θα προσφέρουν χαμηλότερη απόδοση αλλά μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης. Επιπλέον, με τη νέα 6πύρηνη GPU, τα γραφικά του iPhone 7 θα είναι κατά 50% γρηγορότερα από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με την Apple, το νέο κινητό θα παίζει πλέον παιχνίδια επιπέδου κανονικής κονσόλας video games.

Η retina HD οθόνη του iPhone 7 είναι κατά 25% πιο φωτεινή, και διατηρεί τη λειτουργία 3D touch η οποία προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης διαφορετικών εντολών ανάλογα με την πίεση του δαχτύλου. Σύμφωνα με την Apple, η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει συγκρίνεται με αυτή ενός κινηματογράφου. Η μπαταρία του iPhone 7 θα διαρκεί κατά δύο ώρες περισσότερο από το iPhone 6S ενώ η μπαταρία του iPhone 7 Plus θα “ζει” κατά μια ώρα περισσότερο από το iPhone 7 Plus. Νέο home button που μπορεί και να βρέχεται Το home button του iPhone 7 άλλαξε, αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία στη χρήση και διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με την πίεση του δαχτύλου. Έχει επανασχεδιαστεί για να μπορεί να ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, και πλέον θα λειτουργεί ακριβώς όπως το track tab των MacBook. Το iPhone 7 είναι αδιάβροχο και αντέχει στη σκόνη, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου τον τρόπο κατασκευής του. Όμως προσοχή: Αντέχει το νερό, όχι όμως και τη χρήση του εντός υδάτων. Οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην καταστρέφεται εάν βραχεί.

Μοναδική νέα κάμερα Η νέα κάμερα του iPhone 7 αλλάζει εξ ολοκληρήρου. Αποκτά σταθεροποιητή σε περίπτωση κίνησης του χεριού, έχει 12ΜΡ αισθητήρα και νέα λειτουργία φλας με 50% περισσότερο φως και μεγαλύτερη απόσταση. Επιπλέον μπορεί να λειτουργεί καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σύμφωνα με την Apple, η κάμερα του iPhone 7 εκτελεί 100 δισ. λειτουργίες σε 25 milliseconds κάθε φορά που τραβάμε μια φωτογραφία (μέθοδος White Color Capture), ούτως ώστε να πετύχει την ιδανικότερη λήψη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η λειτουργία Live Photos παραμένει, και το iOS 10 για τα νέα smartphone μπορεί να έχει επιπλέον λειτουργίες για ακόμη καλύτερες κινούμενες φωτογραφίες. Τέλος, η μπροστινή κάμερα του iPhone 7 είναι 7ΜΡ και διαθέτει, επίσης, σταθεροποιητή λήψης για να αποκλείονται οι κουνημένες selfies.

Σε σύγκριση με το iPhone 7, το iPhone 7 Plus διαθέτει δύο 12ΜΡ κάμερες: Wide Angle και Telephoto. Η πρώτη είναι ίδια με το μικρότερο κινητό και λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η δεύτερη κάμερα, προσφέρει τη δυνατότητα ζουμαρίσματος μέχρι και δέκα φορές, χωρίς να χαλάει καθόλου η ποιότητα της εικόνας.

Τα ακουστικά αλλάζουν για πάντα Όσον αφορά τον ήχο του νέου κινητού της Apple, τα ηχεία είναι για πρώτη φορά Stereo στην κορυφή και το κάτω μέρος του κινητού, είναι δύο φορές πιο δυνατά από το iPhone 6S, ενώ τα ακουστικά Apple EarPods θα συνδέονται πλέον με το κινητό μέσω του βύσματος φόρτισης κι όχι της κλασσικής θύρας σύνδεσης η οποία δεν υπάρχει πλέον στο κινητό. Το iPhone 7 θα διαθέτει σε κάθε κουτί του και έναν αντάπτορα ο οποίος θα συνδέει τα αναλογικά ακουστικά.
epa05529172 Apple Senior Vice President Phil Schiller speaks about the new iPhone 7 during the Apple launch event at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, California, USA, 07 September 2016. Media reports indicate an expected launch of several new products including a new iPhone, new Apple Watch, and new operating systems.  EPA/MONICA DAVEY
epa05529172 Apple Senior Vice President Phil Schiller speaks about the new iPhone 7 during the Apple launch event at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, California, USA, 07 September 2016. Media reports indicate an expected launch of several new products including a new iPhone, new Apple Watch, and new operating systems. EPA/MONICA DAVEY
Τα νέα ακουστικά AirPods που παρουσίασε για πρώτη φορά η Apple, θα επικοινωνούν με το iPhone 7 με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι θα καταλαβαίνουν πότε βρίσκονται στα αυτιά για να ξεκινήσουν να παίζουν. Είναι επίσης ειδικά διαμορφωμένα για να ανταποκρίνονται στο άγγιγμα του δαχτύλου για να εκτελέσουν συγκεκριμένες λειτουργίες, χρησιμοποιώντας το νέο W1 chip της Apple. Αντέχουν με μια φόρτιση έως και 5 ώρες χρήσης και συνδέονται απευθείας με το κινητό, το Apple Watch καθώς και tablet και υπολογιστές Apple χωρίς επιπλέον διαδικασίες. Η τιμή τους θα είναι στα 159 δολάρια. Τέλος, όπως επίσης γνωστοποίησε η Apple, η λειτουργία Apple Pay θα φτάσει τον Οκτώβριο και στην Ιαπωνία.

Νέο, αδιάβροχο Apple Watch

Στo event η Apple παρουσίασε μεταξύ άλλων τη δεύτερη γενιά του Apple Watch. Το Apple Watch Series 2 είναι πλήρως αδιάβροχο (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που απλώς άντεχε στο νερό), φτάνει σε βάθος 50 μέτρων, και διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, όπου μπορεί να “πετάξει” έξω το νερό από το ηχείο του.

Το Apple Watch Series 2 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή και δύο φορές πιο φωτεινή οθόνη – αποτελεί την πιο φωτεινή οθόνη για όλα τα προϊόντα της Apple. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο GPS.

Επιπλέον, η Apple γνωστοποίησε ότι το παιχνίδι Pokemon Go θα βρίσκεται στο Apple Watch Series 2, ενώ η Apple ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την Nike για το εξειδικευμένο Apple Watch Nike Plus.

Οι τιμές και των δύο smartwatch στις ΗΠΑ θα είναι στα 369 δολάρια, ενώ η πρώτη γενιά των Apple Watch θα είναι στα 269 δολάρια. Η κυκλοφορία του Apple Watch Series 2 ξεκινά στις 16 Σεπεμβρίου, ενώ αυτή του Apple Watch Nike Plus στα μέσα Οκτωβρίου.