Αυτός είναι ο δήμαρχος που τα έβαλε με την Apple

Αυτός είναι ο δήμαρχος που τα έβαλε με την Apple

Άλλος ένας μπελάς για την εταιρεία…

Η Apple έχει άλλον ένα μπελά για να ασχοληθεί: τον δήμαρχο του Κουπερτίνο. Μιλώντας στον The Guardian, ο δήμαρχος του Κουπερτίνο Μπάρι Τσανγκ είπε ότι η Apple δεν κάνει αρκετά πράγματα για την πόλη όπου βρίσκεται η έδρα της, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται την πόλη της.

«Η Apple δεν έχει διάθεση να πληρώσει ούτε σεντ» είπε στην εφημερίδα. «Βγάζουν κέρδη, και θα έπρεπε να μοιράζονται την ευθύνη για την πόλη μας, αλλά δεν το κάνουν. Μας εκμεταλλεύονται».

Η Apple απάντησε στο Fortune, λέγοντας ότι πληρώνει τους περισσότερους φόρους απ’ όλους στο Κουπερτίνο. Πράγματι, η εταιρεία πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δημοτικά τέλη στην πόλη κάθε χρόνο.

Ο Τσανγκ δεν απάντησε στο αίτημά μας για ένα σχόλιο.

Ο δήμαρχος του Κουπερτίνο έχει έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων στην πόλη, όπως οι υποδομές και η κίνηση στους δρόμους. Και ο ίδιος θεωρεί ότι η αύξηση των δημοτικών τελών – ιδιαίτερα για τις μεγάλες εταιρείες που έχουν έδρα στο Κουπερτίνο, όπως η Apple – θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μάλιστα, έχει προτείνει στην Apple να δώσει αυτή 100 εκατομμύρια δολάρια για τις υποδομές της πόλης, σύμφωνα με τον The Guardian.

Η Apple βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο Κουπερτίνο, και ο τεχνολογικός γίγαντας έχει συνεισφέρει στα φορολογικά έσοδα της πόλης με εκατομμύρια δολάρια. Όμως, ο Τσανγκ είναι ένας από τους πολίτες εκείνους που πιστεύουν ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την πόλη και να πληρώσει κάτι παραπάνω. Και για να πείσει για τη θέση του, επισημαίνει τα κέρδη ύψους πολλών δισεκατομμυρίων που καταγράφει η εταιρεία.

Η εμπειρία του Τσανγκ με την Apple δεν έχει υπάρξει πολύ θετική στο παρελθόν. Όπως λέει ο ίδιος, προσπάθησε μια φορά να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας για να μιλήσει για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά τον σταμάτησε η ασφάλεια του κτιρίου λέγοντάς του «δεν μπορείτε να εισέλθετε, δεν είστε προσκεκλημένος».

Εντωμεταξύ, η Apple χτίζει ένα νέο κτίριο γραφείων στο Κουπερτίνο, το Apple Campus 2. Το «διαστημόπλοιο», όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, θα μπορεί να στεγάσει 12.000 εργαζομένους.