Το βιογραφικό του νέου διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο

Το βιογραφικό του νέου διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο

Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μάικ Πομπέο στη θέση του διευθυντή της CIA.

Η Αμερικανική Γερουσία επικύρωσε χθες τον διορισμό του Μάικ Πομπέο στη θέση διευθυντή της CIA, παρά τις επιφυλάξεις κάποιων γερουσιαστών ότι ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας ενδεχομένως να επεκτείνει το πρόγραμμα παρακολούθησης είτε θα επιτρέψει την χρήση των λεγόμενων «ενισχυμένων τεχνικών ανακρίσεων» που θεωρούνται ευρέως μέθοδοι βασανιστηρίων.

Καθώς η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υποψήφιος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για νέος επικεφαλής της CIA λάμβανε 67 ψήφους «υπέρ», που αρκούσαν για την επικύρωση του διορισμού του και 30 ψήφους κατά.

Σχεδόν όλες οι αρνητικές ψήφους προέρχονταν από γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της CIA

O Μάικ Πομπέο είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και τάσσεται κατά του κλεισίματος του Γκουαντάναμο.

Ο ίδιος τάσσεται κατά των αμβλώσεων, καθώς και του Obamacare, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έχει δηλώσει πως δεν είναι απαραίτητο αναγράφεται στην ετικέτα ενός προϊόντος ότι είναι γενετικά τροποποιημένο.

Δηλώνει σθεναρά υπέρ των προγραμμάτων της NSA για τα προγράμματα παρακολούθησης πολιτών που είχε προσπαθήσει να περιορίσει ο πρόεδρος Ομπάμα. Ο Σνόουντεν για τον Πομπέο, είναι ένας “προδότης του έθνους που θα έπρεπε να εκτελεστεί”.

Επίσης είναι πρόεδρος της Sentry International, την οποία η ιστοσελίδα της περιγράφει ως «ενεργειακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου».

Όσον αφορά για τη Ρωσία, ο ίδιος έχει δηλωσει ότι «αποτελεί πολιτική απόφαση η χάραξη των δράσεων απέναντι στην Ρωσία, αλλά είναι αναγκαίο η υπηρεσία να παρέχει σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική ακριβείς πληροφορίες και διορατική ανάλυση για τις ρωσικές δραστηριότητες».

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι απόψεις του νέου διευθυντή της CIA εν ολίγοις, ταυτίζονται με εκείνες του ιδίου του Τραμπ.