Αγώνες σώματος και πνεύματος από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση

Αγώνες σώματος και πνεύματος από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση

Αθλητισμός, θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, σύγχρονοι Μαραθώνιοι στις θεματικές της ημερίδας που πραγματοποιείται την επόμενη Παρασκευή. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση οργανώνει την επόμενη Παρασκευή 28 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 18.00 στο Κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, ημερίδα με θέμα τους αγώνες στην ιστορία και σήμερα.

Το θέμα, που εντάσσεται στην προβληματική του προγράμματος ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, προσεγγίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από μία διαχρονική και διεπιστημονική οπτική εστιάζοντας σε αγώνες αθλητικούς, ποιητικούς, λογοτεχνικούς, μουσικούς και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους Μαραθώνιους και αποτελεί συνέχεια των Διαλόγων των Αθηνών, που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με το Institut de France, την Accademia dei Lincei, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Stanford, την Ακαδημία Επιστημών της Βιέννης, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Ακαδημία Αθηνών και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των ομιλητών: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μαριάννα Μόσχου, Αγγελική Κοσμοπούλου, Γιάννης Πετρόπουλος, Έρη Σταυροπούλου, Γιάννης Ζέρβας, Πάνος Βαλαβάνης, κ.ά., ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Τέλος, τον επιστημονικό συντονισμό της ημερίδας έχει η Δρ Νίκη Τσιρώνη, ερευνήτρια του ΕΙΕ και εταίρος του Πανεπιστήμιου του Harvard.

Διαβάστε περισσότερα:

«Πράσινη» συζήτηση στη Στέγη

Η ομάδα χορού 65+ έρχεται στη Στέγη

Όλα έτοιμα για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου