Άγρια δολοφονία 34χρονου στο Κερατσίνι

Άγρια δολοφονία 34χρονου στο Κερατσίνι

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο πολιτικής δολοφονίας  - Πολιτική «θύελλα» για την δολοφονία.

Υπέκυψε τις πρωινές ώρες στα τραύματά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ο 34χρονος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 45χρονο, σε καφετέρια, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο, αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση. Ο 34χρονος βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια με παρέα και παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου. Ο 45χρονος αφού αποχώρησε, επέστρεψε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην όδο Παναγή Τσαλδάρη όπου έγινε και το φονικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, πρόλαβε και είπε το όνομα του δράστη στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο 34χρονος ήταν μουσικός hip hop με αντιφασιστική δράση και δέχθηκε επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.

«Η ανοχή προς την Χρυσή Αυγή έφερε νεκρό. Να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο twitter για το φονικό. «Αντιφασιστικό μέτωπο τώρα. Μαζικά – ειρηνικά για τη δημοκρατική ομαλότητα», συμπληρώνει.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής». «Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει:

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Χρυσή Αυγή: Καμία σχέση με το φονικό
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες».

«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της.