Ανάκαμψη κερδών προ προβλέψεων για τον όμιλο Eurobank

Ανάκαμψη κερδών προ προβλέψεων για τον όμιλο Eurobank

Το ποσό για το τέταρτο τρίμηνο φτάνει τα 177 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2013 ανακοίνωσε ο όμιλος της Eurobank, σύμφωνα με τα οποία συνεχίστηκε η ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων του ομίλου Eurobank στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, καθώς διαμορφώθηκαν στα 177 εκατ. ευρώ έναντι 148 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο και συγκριτικά με τα 84 εκατ. ευρώ του δ’ τριμήνου του 2012.

Ωστόσο, παρά τη βελτίωση των κερδών προ προβλέψεων, το καθαρό αποτέλεσμα επηρεάστηκε δυσμενώς από έκτακτες ζημιές 563 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 913 εκατ. το δ΄ τρίμηνο του έτους και σε ζημιές 1,15 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2013.

Διαβάστε ακόμη: Eurobank Properties: Καθαρά κέρδη έναντι ζημιών το 2013

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία παρουσίασε περαιτέρω σημάδια σταθεροποίησης το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Η επίτευξη πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και η εκτιμώμενη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον ισολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης αποτελούν σημαντική εξέλιξη για την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

Αναφερόμενος στην Εurobank επισημάνει μεταξύ άλλων οτι συνεχίζονται οι ενέργειες για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης να βρει τη Eurobank σε ισχυρή θέση, ικανή να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία και να στηρίξει την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, αναφέρει.