To Android έρχεται στο smartwatch, το αυτοκίνητο και την TV σας

To Android έρχεται στο smartwatch, το αυτοκίνητο και την TV σας

H Google εξαπολύει επίθεση σε όλα τα πεδία, από τον δρόμο και τη «φορετή» τεχνολογία μέχρι το σαλόνι μας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Η μεγάλη είδηση στο συνέδριο I/O της Google στο Σαν Φρανσίσκο ήταν πως η εταιρεία έχει ήδη έτοιμο όχι μόνο το software, αλλά και τις συσκευές που θα το τρέχουν, αλλάζοντας εντελώς την καθημερινή μας εμπειρία μαζί τους.

Καταρχάς το Android Wear, το λογισμικό που τρέχει σε smartwatch που ήδη πωλούνται από χθες και τα κατασκευάζει η LG – σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες μάρκες όπως η Motorola και η Samsung.

1/3

Τα ρολόγια βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Android τηλέφωνό μας, απεικονίζουν ειδοποιήσεις, έχουν αναγνώριση φωνής, ενώ αισθητήρες αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους ώστε να παρουσιάζεται η χρήσιμη πληροφορία τη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα η κλήση ή το SMS ή το email στο κινητό μας φαίνεται και στο ρολόι μας, ώστε να ξέρουμε αμέσως ποιος μας κάλεσε ή τι θέλει. Στην touch-screen οθόνη τους μπορούμε να περιηγηυθούμε σε κάρτες όπως στο Google Now, ενώ ο καταγραφέας σωματικής δραστηριότητας μας ενημερώνει πόσο περπατήσαμε ή τρέξαμε σήμερα ή πόσο ανέβηκαν οι παλμοί μας.

Το LG G είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και θα αρχίσει να παραδίδεται στις 3 Ιουλίου. Αναλυτές προβλέπουν πως ως το τέλος του 2014 θα έχουν πουληθεί 19 εκατ. smartwatches.

Δείτε το ρολόι σε δράση:

Το δεύτερο πεδίο είναι το αυτοκίνητο. H Google παρουσίασε το Android Auto, ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα φαίνεται σε touch-screen, θα έχει πλήρη αναγνώριση φωνής και θα απεικονίζει χάρτες, πληροφορίες διαδρομής (π.χ. πρατήρια, συνεργεία, ξενοδοχεία κ.λπ) μαζί με τυχόν ειδοποιήσεις που θα έρχονται στο κινητό μας. Η εταιρεία έχει συνάψει ήδη συμφωνίες με 25 αυτοκινητοβιομηχανίες και τα πρώτα οχήματα με πλήρως λειτουργικό Android Auto αναμένεται να κυκλοφορήσουν περί τα τέλη του έτους.

1/3


Τέλος, η Android TV, ουσιαστικά ένα interface για Smart TVs βασισμένο στο Android, το οποίο δίνει απευθείας πρόσβαση στις υπηρεσίες ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων του Play Store. Φυσικά, σε συνεργασία και με το smartwatch (διαλέγεις πρόγραμμα από την touch screen του ρολογιού), αλλά και με πλήρη αναγνώριση φωνής.

1/3
Photo:

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Google μπαίνει σε νέα «μονοπάτια» δια της… πλαγίας οδού

Τα Google Glass ήρθαν στην Ευρώπη

Τα αερόστατα της Google έπιασαν δουλειά

Η Google στοχεύει στην κατασκευή δορυφόρων